vareskaidantienkulkijat2

Solar Films tuottaa ensi vuoden aikana kuusi uutta Vares-elokuvaa, joista ensimmäinen saa ensi-iltansa tammikuussa 2015 ja viimeinen osa vuoden 2017 puolella. Osan elokuvista ohjaa ja käsikirjoittaa Hannu Salonen, jonka lisäksi tuotantoon kiinnitetään vielä toinen ohjaaja vastaamaan niiden osien ohjaamisesta, joissa Salonen ei ole mukana.

Pääroolissa yksityisetsivä Jussi Vareksena jatkaa Antti Reini, joka teki roolin sarjan kuudessa edellisessä filmissä. Aleksi Mäkelän vuosina 2004 ja 2007 ohjaamissa elokuvissa roolin näytteli Juha Veijonen.

Edellisen kerran Vares-elokuvia kuvattiin vuonna 2010, jolloin Anders Engström ohjasi kaksi ja Lauri Törhönen neljä osaa. Elokuvat tulivat teatterilevitykseen vuosien 2011 ja 2012 aikana. Sarjan kahdeksan osaa ovat saaneet yhteensä noin 985 000 katsojaa.

Salonen, 41, on tehnyt pitkän uran saksalaisten rikossarjojen ohjaajana. Debyyttinsä pitkän elokuvan ohjaajana hän teki Franka Potenten tähdittämällä Downhill Cityllä vuonna 1999. Hänet on kiinnitetty ohjaajaksi myös Leena Lehtolaisen rikosromaaaniin perustuvan Maria Kallio -elokuvan ohjaajaksi.

 

 

 

Ensi-illat

Perjantai 28.1.

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A B C

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat