Pitkän päivän ilta ja Parhaat vuotemme julkaistaan 4K-tallenteina – myös uutuuselokuvia tulossa SF Studiosilta

pitkanpaivanilta1still
Pitkän päivän illan (1993) pääosia näyttelevät Emma Thompson ja Anthony Hopkins. Kuva: Columbia Pictures

SF Studios julkaisee helmikuussa 4K UHD -tallenteet James Ivoryn ohjaamasta Pitkän päivän illasta (1993) ja Sydney Pollackin Parhaista vuosistamme (1974). Tammi- ja helmikuun katalogijulkaisuja ovat myös Matt Reevesin ohjaama Cloverfield (2008), joka ilmestyy 4K-formaatissa steelbook-laitoksena, sekä Hannes Holmin Mies joka rakasti järjestystä (2015), joka julkaistaan Blu-ray-tallenteena. Fredrik Backmanin romaaniin pohjautuva Mies joka rakasti järjestystä on julkaistu jo aiemmin Blu-rayna, mutta uusintajulkaisu tulee nyt markkinoille romaanin Hollywood-sovituksen ensi-illan aikaan.

SF Studiosilta ilmestyy tammikuussa myös useiden uutuuselokuvien fyysisiä tallenteita. Jordan Peelen uusin kauhuelokuva Nope ja David O. Russellin ensemble-elokuva Amsterdam julkaistaan Blu-ray- ja DVD-formaateissa. Parker Finnin ohjaama, kauhuelokuvaksi erikoisen hyvän yleisömenestyksen Suomessa saanut Smile ilmestyy Blu-rayna. Poikkeuksellisesti Smilesta tuodaan Suomen markkinoille myös elokuvan brittiläinen 4K UHD -tallenne, jossa ei ole suomenkielistä tekstitystä.

Ruben Östlundin ohjaama Triangle of Sadness ja Baltasar Kormákurin Beast julkaistaan kummatkin Blu-ray- ja DVD-tallenteina. Jaume Collet-Serran ohjaama Black Adam tulee lisäksi saataville 4K UHD -tallenteina, tavallisena versiona sekä steelbook-kantisena.

Helmikuussa SF Studiosilta ilmestyy muun muassa viiden uutuuselokuvan tallenteet. David Gordon Greenin ohjaama Halloween Ends julkaistaan kaikissa kolmessa formaatissa sekä steelbook-kantisena 4K:na. Ol Parkerin ohjaama Ticket to Paradise ja Josh Gordonin ja Will Speckin Ystäväni krokotiili ilmestyvät Blu-ray- ja DVD-formaateissa, Daniel Stammin Prey for the Devil vain Blu-rayna ja ruotsalainen piirroselokuva Mimmi Lehmä löytää kotiin vain DVD:nä.

SF Studiosilta ilmestyy alkuvuodesta myös kaksi kotimaista elokuvaa: tammikuussa Joona Tenan Supermarsu 2 ja helmikuussa Aleksi Delikourasin Punttikomedia, molemmat Blu-ray- ja DVD-tallenteina. Uutta norjalaista elokuvatarjontaa edustaa kaksi kauhuelokuvaa, Henrik Martin Dahlsbakkenin ohjaama Tuntematon voima ja Alex Herronin Leave. Molemmat julkaistaan vain Blu-rayna.

House of the Dragon -televisiosarja julkaistaan helmikuussa Blu-ray-, 4K- ja DVD-formaateissa sekä steelbook-kantisena 4K:na.