Renny Harlin ohjaa The Strangersin (2008) uudelleenfilmatisoinnin ja sen kaksi jatko-osaa

rennyharlinmanaaja4still1
Renny Harlin ja Vittorio Storaro Manaaja: Alun (2004) kuvauksissa. Kuva: Morgan Creek Productions

Renny Harlin kuvaa parhaillaan Slovakiassa The Strangers -nimistä kauhuelokuvaa, joka on uudelleenfilmatisointi Bryan Bertinon ohjaamasta ja käsikirjoittamasta samannimisestä elokuvasta vuodelta 2008. Alkuperäinen elokuva kertoi Liv Tylerin ja Scott Speedmanin näyttelemästä pariskunnasta, jonka kotiin murtautuu kolme naamioitunutta tunkeutujaa. Johannes Robertsin ohjaama jatko-osa The Strangers: Pray at Night (2018) toisti saman idean ilman alkuperäisiä näyttelijöitä.

Uudelleenfilmatisointi on tarina nuorestaparista, joka majoittuu syrjäiseen Airbnb-kämppään ja joutuu siellä yön ajan kolmen naamioituneen muukalaisen terrorisoimiksi. Käsikirjoituksen on laatinut työpari Alan R. Cohen ja Alan Freedland, jotka ovat kirjoittaneet runsaasti tv-tuotantoja sekä Todd Phillipsin ohjaaman komedian Laskettu aika (2010). Pääosia näyttelevät Madelaine Petsch ja Froy Gutierrez, jotka ovat molemmat näytelleet aiemmin lähinnä vain televisiosarjoissa.

Renny Harlin on tehnyt sopimuksen myös The Strangersin kahden jatko-osan ohjaamisesta. The Strangers on hänen uransa ensimmäinen uudelleenfilmatisointi, mutta jatko-osat ovat 63-vuotiaalle suomalaisohjaajalle sitäkin tutumpia: Painajainen Elm Streetillä 4 (1988), Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli 2 (1990), Manaaja: Alku (2004) ja Luokkakokous 3 (2021) ovat kaikki Harlinin ohjauksia. 

Manaaja: Alku oli sekin eräänlainen uudelleenfilmatisointi. Hanke alkoi Paul Schraderin elokuvana, joka ehdittiin kuvata ja leikata, ennen kuin Harlin palkattiin tekemään elokuvasta toiminnallisempi. Lisäkuvausten sijasta Harlin kuvasi koko elokuvan uusiksi.

Luokkakokous 3:n lisäksi Harlin sai viime vuonna valmiiksi Pierce Brosnanin tähdittämän toimintaelokuvan The Misfits, joka ei päässyt Suomessa teatterilevitykseen. Parhaillaan hänellä on jälkituotannossa kaksi Euroopassa kuvattua yhdysvaltalaiselokuvaa, kauhuelokuva The Refuge ja Aaron Eckhartin tähdittämä toimintajännäri The Bricklayer.

Alkuperäinen The Strangers sai Suomen elokuvateattereissa 13 028 katsojaa. Jatko-osan näki 5 139 suomalaista.