houseofgucci1still
Lady Gaga elokuvassa House of Gucci. Kuva: MGM

Teppo Airaksisen ohjaama englanninkielinen ja Yhdysvalloissa sikäläisin voimin kuvattu Supercool saa ensi-iltansa 31. joulukuuta monien lykkäyksien jälkeen. 8,8 miljoonaa euroa maksanut teinikomedia on yksi viidestä kotimaisesta ensi-illasta, jotka nähdään vielä kuluvan vuoden aikana.

Tämän viikon perjantaina teattereihin tulee Rahul Jainin ohjaama ja Iikka Vehkalahden tuottama dokumenttielokuva Invisible Demons – tuhon merkit. Viikkoa myöhemmin, joulukuun 3. päivänä, vuorossa on Marko Röhrin ohjaama ja tuottama Tunturin tarina, joka on päätösosa Metsän tarinan (2012) ja Järven tarinan (2016) aloittamalle trilogialle. Tunturin tarinan piti saada ensi-iltansa jo vuosi sitten, ja sitä on esitetty vuoden mittaan ennakkonäytöksinä parillekymmenelle tuhannelle katsojalle, mutta varsinainen ensi-ilta on vasta nyt.

Jouluviikolla, keskiviikkona 22.12., ensi-iltaan tulee Juha Wuolijoen ohjaama ja tuottama Vinski ja näkymättömyyspulveri, joka pohjautuu Simo "Aapeli" Puupposen lastenkirjaklassikkoon Koko kaupungin Vinski. Johanna Vuoksenmaan seniorikomedia 70 on vain numero saapuu valkokankaille viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 29.12. Senkin ensi-iltaa on lykätty jo vuoden päivillä. 

 

Loppuvuodelle Ridley Scottin, Steven Spielbergin ja kumppaneiden uutuuksia

Tämän viikon neljä ulkomaista ensi-iltaelokuvaa mukaan laskettuna vuoden 2021 aikana teattereihin tulee vielä ainakin kahdeksantoista ulkomaista elokuvaa. Huomenna vuorossa on kova kattaus, neljä toinen toistaan odotetumpaa teosta: Paul Schraderin kehuttu The Card Counter ja Nicolas Cagea vaihteeksi hyvässä vedossa esittelevä Pig, Disneyn uusi animaatio Encanto sekä Jason Reitmanin ohjaama Ghostbusters: Afterlife.

83-vuotiaan Ridley Scottin ohjaama House of Gucci saapuu valkokankaille 3. joulukuuta tähtinään Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino ja Jared Leto. House of Gucci on Scottin uran 27. pitkän elokuvan ohjaustyö. Mestari on ollut erityisen ahkera viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana, jolloin hän on ohjannut seitsemäntoista elokuvaa.

Vielä Ridley Scottiakin ahkerampi on 74-vuotias Steven Spielberg, jolle keskiviikkona 8.12. ensi-iltansa saava West Side Story on jo 34. ohjaustyö. Perjantaina 17. joulukuuta teattereihin tuleva Benedetta on puolestaan 83-vuotiaan Paul Verhoevenin kuudestoista elokuva.

Erityisen suurta yleisöä tavoittelevista elokuvista Jon Wattsin Spider-Man: No Way Home saapuu elokuvateattereihin keskiviikkona 15.12. ja Lana Wachowskin The Matrix Resurrections viikkoa myöhemmin, 22. joulukuuta. Neljännen The Matrixin kanssa samana päivänä levitykseen lasketaan animaatioelokuva Sing 2.

Pablo Larraínin ohjaama prinsessa Diana -elokuva Spencer saa ensi-iltansa lauantaina 25. joulukuuta ja Leos Carax'n Annette keskiviikkona 29. joulukuuta.

Ensi-illat

Perjantai 12.8.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

B B B B

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat