hamsterit13921
Jaakko Ohtonen, Vilma Kinnunen, Markku Pölönen ja Peter Franzén. Kuva: MRP

Markku Pölösen uran kymmenennen elokuvan, Veikko Huovisen samannimiseen romaaniin pohjautuvan Hamsterien, ensimmäinen kuvausjakso alkaa tiistaina Tampereella. Elokuvan pääosissa maailmanloppuun valmistautuvina keräilijäihmisinä nähdään Peter Franzén ja Jaakko Ohtonen. Franzén on Hamsteri ja Ohtonen tämän naapuriin muuttava veikkausvoittaja Rurik, ja yhdessä nämä innostuvat hamstraamaan oikein olan takaa.

Rurikin vaimona Telluna nähdään Vilma Kinnunen, muissa osissa Katariina Havukainen, Satu Tuuli Karhu, Mika Nuojua, Arto Heikkilä sekä lapsirooleissa Emilia Mattila, Edvin Kaari ja Eero Kiuru: Kinnunen ja Havukainen ovat molemmat tutuista näyttelijäperheistä, Kinnusen vanhemmat ovat Satu Silvo ja Heikki Kinnunen, Havukaisen äiti on Riitta Havukainen

Hamstereita kuvataan myös kevättalvella 2022 ja ensi-iltansa elokuva saa vuonna 2023. Romaani on filmattu aiemmin televisiosarjan muodossa vuonna 1982, jolloin Hamsteria näytteli Pentti Siimes ja Rurikia Aapo Vilhunen.

Pölönen on laatinut käsikirjoituksen yhdessä Paula Vesalan kanssa. Vesala oli dramaturgina Pölösen edellisessä elokuvassa, Solar Films Oy:n ja Suomen Filmiteollisuus Oy:n yhdessä tuottamassa jälleenrakennusaikakauden tarinassa Oma maa (2018), joka sai yli 200 000 katsojaa.

Hamsterien tuotannosta vastaa MRP Matila Röhr Productions Oy ja sen budjetti on 1,7 miljoonaa euroa. MRP tuotti myös edellisen Huovis-filmatisoinnin, Kari Väänäsen ohjaaman Havukka-ahon ajattelijan (2009).

Kotimaisessa elokuvassa viimeksi viisi vuotta sitten nähty Peter Franzén on näytellyt kuudessa Pölösen aiemmassa elokuvassa ja lisäksi tämän Karjalan kunnailla -televisiosarjassa. Franzénilla oli pääosa myös Pölösen ensimmäisessä Huovis-filmatisoinnissa Koirankynnen leikkaajassa (2004).

 

Huovis-filmatisoinnit:

Elokuvat:

  • Lampaansyöjät (1972, Seppo Huunonen) – romaani
  • Kolme miestä (1984, Virke Lehtinen) – alkuperäistarina
  • Koirankynnen leikkaaja (2004, Markku Pölönen) – romaani
  • Havukka-ahon ajattelija (2009, Kari Väänänen) – romaani
  • Hamsterit (2023, Markku Pölönen) – romaani


Televisiosarjat:

  • Havukka-ahon ajattelija (1971, Kaarlo Hiltunen, MTV)
  • Hamsterit (1982, Pauli Virtanen, MTV)
  • Veikko Huovisen lyhyitä erikoisia (1986, Pauli Virtanen, MTV)
  • Lentsu (1990, Pauli Virtanen, MTV)
  • Konstan Pylkkerö (1994, Pauli Virtanen, MTV)

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat