sisuhelandertommila23
Jalmari Helander ja Jorma Tommila. Kuvat: Jori Grönroos, Ida Helander-Tommila

Jouluisesta fantasiakomediasta Rare Exports (2010) ja spielbergiläisestä toimintaelokuvasta Big Game (2014) tunnettu Jalmari Helander ohjaa seuraavaksi Lapin sodasta kertovan toimintaelokuvan Sisu, jonka kuvaukset alkavat Suomen Lapissa syyskuussa. Elokuvan päärooleja näyttelevät Helanderin luottomies Jorma Tommila ja brittiläinen Paul Anderson.

Helanderin kirjoittamassa Sisussa yksi sotilas taistelee natsien tuhopartiota vastaan. Elokuvan kielinä ovat suomi ja englanti ja sen budjetti on seitsemän miljoonaa dollaria, noin kuusi miljoonaa euroa. Summa on samaa luokkaa Tuntemattoman sotilaan (2017) budjetin kanssa.

Sisun tuottaa Subzero Film Entertainment Oy:n Petri Jokiranta, joka tuotti myös Helanderin edelliset elokuvat. Pohjoismaissa Sisun levityksestä vastaa Nordisk Film, muiden alueiden oikeudet on myyty Sony Picturesille.

Rare Exports sai Suomen elokuvateattereissa yli 250 000 katsojaa. Big Gamen näki Suomessa runsaat 130 000 katsojaa, ja se sai laajan levityksen useissa muissakin Euroopan maissa. Big Game sai Italiassa 100 000 katsojaa.

Ensi-illat

Perjantai 15.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat