bloodsimple8234

Coenin veljesten esikoiselokuvan Blood Simple (1984) ohjaajan versio julkaistaan Suomessa Blu-ray-tallenteena heinä- ja syyskuun välillä. StudioCanalin 4K-restauroidun version tallennelevityksestä vastaa Future Film, jolta tulee samalla vuosineljänneksellä myös Jean-Jacques Beineix'n Diivan (1981) Blu-ray-tallenne.

Ohjaaja-käsikirjoittajaveljesten myöhemmän tuotannon tunnusmerkit ovat jo ilmeiset Blood Simplessä, pienessä ja syrjäisessä teksasilaiskylässä tapahtuvassa nokkelassa rikoselokuvassa. Elokuvan naispääosaa näyttelee Frances McDormand, joka avioitui Joel Coenin kanssa elokuvan valmistumisvuonna. Elokuvarooli oli McDormandin ensimmäinen.

Blood Simple tuli Suomen valkokankaille vasta marraskuussa 1987 sen jälkeen, kun Coenin veljesten Arizona Babysta oli tullut kesän ja syksyn 1987 yllätyshitti.

Ranskalaiselokuva Diiva on oopperamaailmaan sijoittuva jännitystarina. Suomeen se tuli alkuvuodesta 1984 ja oli ranskalaiselokuvaksi kelpo menestys, vaikka jäikin ohjaaja Beineix'n seuraavan elokuvan, Betty Bluen (1986), varjoon. Diivan maahantuoja Nordfilm sai Jussi-kunniakirjan yhtenä vuoden parhaimmista ulkomaisista maahantuonneista.

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.6.

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

EFA-yleisöäänestys

Finland 220x150

European Film Awards -yleisöäänestys