godzillavskong1still
Godzilla vs. Kong. Kuva: Warner Bros.

 Adam Wingardin ohjaaman suurelokuvan Godzilla vs. Kong ensimmäisen päivän tulos Pohjois-Amerikan elokuvateattereista lupailee nopeaa paluuta normaaliin elokuvateatterikulttuuriin. Godzilla vs. Kong keräsi keskiviikkona 9,6 miljoonan dollarin lipputulot Pohjois-Amerikasta, vaikka Kanadassa vain 30 prosenttia teattereista on avoinna ja Yhdysvalloissakin on rajoituksia voimassa. Elokuvaa levittävän Warner Bros.:n mukaan Yhdysvaltain elokuvateattereista peräti 94 prosenttia on avannut ovensa, ja se näkyy, sillä Godzilla vs. Kong pyörii Pohjois-Amerikassa parhaillaan yli 3 000 teatterissa.

The Hollywood Reporterin arvion mukaan Godzilla vs. Kong voisi kerätä viikonloppuna 30–40 miljoonan dollarin lipputulot. Se olisi ylivoimaisesti paras viikonlopputulos koronapandemian ajalta; edellinen poikkeusolojen ennätys on Wonder Woman 1984:n vaatimaton 16,7 miljoonan dollarin tulos joulukuulta.

Godzilla vs. Kong, jonka budjetti on arviolta 160–200 miljoonaa dollaria, on jo kerännyt Pohjois-Amerikan ulkopuolelta yli 120 miljoonan dollarin lipputulot. Valtaosa tästä, peräti yli 70 miljoonaa dollaria, on peräisin Kiinan elokuvateattereista.

Godzilla vs. Kong on samanaikaisesti jatko-osa kahdelle ikivanhalle ja jälleen uudelleen lämmitellylle elokuvasarjalle, Godzillalle ja King Kongille. Legendary Pictures -tuotantoyhtiö aloitti Godzillan uudelleen vuonna 2014 ja tuotti sille jatko-osan Godzilla: King of Monsters vuonna 2019. King Kong sai uuden elokuvan vuonna 2017 Kong: Pääkallosaaren muodossa. Näistä kolmesta Gareth Edwardsin ohjaama Godzilla oli ylivoimaisesti suurin yleisömenestys; Yhdysvalloissa se keräsi 200 miljoonan dollarin lipputulot, tästä tosin 93 miljoonaa dollaria ensimmäisenä viikonloppunaan. Kong: Pääkallosaaren avaustulos oli runsaat 60 miljoonaa ja Godzilla. King of Monstersin vain 47 miljoonaa.

Godzilla: King of Monstersin lukuihin verrattuna Godzilla vs. Kongin arvioitu 30--40 miljoonan dollarin avaustulos ei ole vain pieni toivonkipinä, vaan varma merkki kansan nopeasta paluusta elokuvateattereihin. Elokuvateattereiden kannalta erityisen merkitylliseksi tapauksen tekee se seikka, että Godzilla vs. Kong on samanaikaisesti saatavilla Yhdysvaltain HBO Max -suoratoistopalvelussa ilman erillisveloitusta ja silti se kansa on valinnut elokuvateatterin.

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja