siunattuhulluusmollberg1tenhunen
Rauni Mollberg Siunatun hulluuden (1975) kuvauksissa. Kuva: Antero Tenhunen

Elokuvaohjaaja, akateemikko Rauni Mollbergista (1929–2007) kertovan Dinosaurus-dokumenttielokuvan traileri on julkaistu tänään. Veikko Aaltosen ohjaaman ja Bufo Oy:n tuottaman elokuvan ensi-ilta on Tampereen elokuvajuhlilla ensi viikolla. Dinosaurus julkaistaan Yle Areenassa 15. maaliskuuta ja Yle Teema esittää sen kaksi päivää myöhemmin.

Veikko Aaltonen, 65, oli Mollbergin assistenttina Milkassa (1980) ja apulaisohjaajana Tuntemattomassa sotilaassa (1985) sekä yhtenä käsikirjoittajista kummassakin tuotannossa. Aaltosen oma ohjaajaura alkoi kukoistaa 1990-luvun alkupuolella siinä vaiheessa, kun Mollberg oli jo menettänyt yleisön luottamuksen. Aaltosen omia ohjaustöitä ovat mm. Tuhlaajapoika (1992), Isä meidän (1993) ja Juoksuhaudantie (2004).

Dinosauruksessa Mollbergista, hänen elokuvistaan ja työskentelytavoistaan kertovat sekä entiset alaiset ja työtoverit että nykypäivän elokuvantekijät. Haastateltavana ovat Maa on syntisessä laulussa (1973) apulaisohjaajana toiminut Pirjo HonkasaloTuntemattoman sotilaan kuvannut Esa Vuorinen sekä ohjaajakollegoista Jörn DonnerAku LouhimiesJuho Kuosmanen ja Selma Vilhunen, muiden muassa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja