lostboys239j

Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan ohjaama dokumenttielokuva Lost Boys nähdään ensimmäisen kerran televisiossa TV 2:lla 16. maaliskuuta klo 21.15 alkaen. Elokuvateattereissa esitetyn ja tallenteena julkaistun alkuperäisen K18-version sijasta TV 2 esittää Lost Boysin tuotantoyhtiön lyhentämänä ja muokkaamana K16-versiona.

Lievempi K16-versio on peräti seitsemän minuuttia alkuperäistä lyhyempi. Yksityiskohtaista kovien huumeiden käyttöä esittävää materiaalia on vähennetty ja seksuaalista sisältöä on poistettu ja sumennettu. Myös lukuisia repliikkejä on poistettu.

Lost Boysin seksuaalista sisältöä on kevennetty niin paljon, että se täyttää nyt vaatimukset K12-ikärajasta. Teatterilevitysversion seksuaalinen sisältö on luokiteltu K16-luokkaan.

Tuottaja Miia Haaviston mukaan televisioversio on tehty yhteisymmärryksessä Ylen kanssa.

– Tiedossani oli jo ennen elokuvan valmistumista, että K18-luokiteltu elokuva ei voisi olla vapaasti katsottavissa Areenassa. Pelkkä lineaarinen esitysmahdollisuus ei ole oikein tätä päivää, ja siksi oli tarkoituksenmukaista tehdä versio, joka olisi esitettävissä myös Areenassa, Haavisto kertoo.

Lost Boysin alkuperäinen K18-versio on julkaistu DVD- ja Blu-ray-tallenteina sekä suoratoistopalveluissa. Uutta lievempää versiota ei julkaista lainkaan fyysisenä tallenteena.

 

Päivitetty 4.3.: korjattu teatterilevitysversion seksuaalisen sisällön ikärajaa koskeva väärä tieto.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja