timovuorensolaironsky2 tiiaohman
Timo Vuorensola. Kuva: Tiia Öhman

Iron Sky -elokuvistaan tuttu Timo Vuorensola on ohjannut ensimmäisen yhdysvaltalaisen elokuvansa, Jeepers Creepers: Rebornin. Sean Michael Argon käsikirjoittama kauhuelokuvasarjan neljäs osa kuvattiin Louisianassa viime joulukuussa ja tammikuussa, mutta elokuvasta kerrottiin ensimmäisen kerran julkisuuteen vasta eilen

Uuden elokuvan näyttelijävalintoja tai budjettia ei ole julkistettu, mutta kyseessä on epäilemättä pienen budjetin tuotanto vailla nimekkäitä näyttelijöitä. Screen Media Films on ostanut elokuvan levitysoikeudet ja aikoo laskea sen yhdysvaltalaisteattereihin loppuvuodesta. Suomen-levityksestä ei ole vielä tietoa.

Yliluonnollista kauhua ja sarjamurhaajatarinaa yhdistelevä elokuvasarja sai alkunsa Victor Salvan ohjaamalla ja käsikirjoittamalla Jeepers Creepersillä (2001), jonka Francis Ford Coppolan American Zoetrope -yhtiö tuotti. Elokuvansa nimen Salva lainasi 1930-luvun jazz-laululta, jonka amerikansuomalainen Bruno Laakko levytti heti tuoreeltaan suomeksi nimellä Kissa vieköön.

Vähäisiin tuotantokustannuksiinsa nähden Jeepers Creepers oli hyvä menestys ja sama porukka teki sille jatko-osan vuonna 2003. Salva ohjasi ja käsikirjoitti myös vuonna 2017 valmistuneen kolmannen osan, mutta Coppola ja hänen tuotantoyhtiönsä eivät enää osallistuneet sen tekoon.

 

Bruno Laakko: Kissa vieköön (1939)

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja