alvaraalto1
Alvar Aalto ja Finlandia-talo. Kuva: Göran Schildt / SLS (kuvaa rajattu)

Virpi Suutarin uusi dokumenttielokuva Aalto saapuu elokuvateattereihin syyskuun 4. päivänä, ja elokuvan traileri on julkaistu tänään. Ympäri Suomea ja myös ulkomailla kuvattu, runsaasti arkistomateriaalia hyödyntävä elokuva kertoo Suomen kansainvälisesti tunnetuimmasta arkkitehdistä Alvar Aallosta (1898–1976) sekä hänen yhteiselämästään ja yhteistyöstään puolisoittensa  Ainon (1894–1949) ja Elissan (1922–1994) kanssa.

Aallon tuotannosta vastaavat Suutari, Martti Suosalo ja Timo Vierimaa Euphoria Film Oy:stä. Elokuvan ovat kuvanneet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen, leikannut Jussi Rautaniemi ja äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen.

Ainoa Alvar Aallon suunnittelema elokuvateatteri oli Helsingin Kulttuuritalon nykyisessä Alppi-salissa, jossa Bio Alppi toimi vuosina 1958–1963. Talon suunnittelutöiden alkaessa vuonna 1952 elokuvateattereiden suosio oli huipussaan, mutta talon valmistuessa laskusuhdanne oli jo alkanut. Elokuvissakäyntien määrä romahti juuri samaan aikaan kuin Bio Alppi sulki ovensa.

 

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat