roma1still
Roma.

Meksikolaisen Alfonso Cuarónin omaelämäkerrallinen Roma (2018) julkaistaan keväällä myös pohjoismaisina Blu-ray- ja DVD-tallenteina, jotka tulevat kauppoihin huhtikuun 6. päivänä. Cuarónin Oscar-palkittu elokuva sai ensiesityksensä filmifestivaaleilla ja pyöri esimerkiksi Suomessa muutamissa teattereissa, vaikka sen varsinainen julkaisualusta oli Netflixin suoratoistopalvelu.

Roman pohjoismaiset tallenteet sisältävät 12-sivuisen kirjasen ja liki kolmen tunnin edestä lisämateriaalia, muun muassa Road to Roma- ja Snapshots from the Set -dokumentit elokuvan teosta, kaksi dokumenttia elokuvan jälkituotannosta sekä dokumentin elokuvan teatterilevityksestä Meksikossa.

Cuarónin elokuvan ensimmäiset fyysiset tallenteet ilmestyvät helmikuussa Yhdysvalloissa, jossa Criterion Collection julkaisee elokuvan DVD- ja BD-tallenteina. Lisämateriaaleiltaan ne ovat  identtisiä pohjoismaisten tallenteiden kanssa, mutta Criterionin julkaisuja ei ole tekstitetty.

Roma on ensimmäinen Netflixin alun perin itselleen tilaamista ja ostamista elokuvista, joka julkaistaan fyysisenä tallenteena. Esimerkiksi Alex Garlandin Hävityksen (2018) kohdalla tilanne oli toinen, sillä se oli Warner Bros. -studion tuotantoa ja tulossa alkujaan teatterilevitykseen, ennen kuin Warner myi elokuvan ensiesitysoikeudet Netflixille. Vuoden jälkeen tallenneoikeudet palasivat tuotantoyhtiölle, joka julkaisi elokuvan heti fyysisinä tallenteina ympäri maailman, myös Pohjoismaissa.

Warner Bros. vastaa myös Roman tallennelevityksestä, vaikka se ei ollutkaan mukana elokuvan tuotannossa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja