klausharo tuomomanninen
Klaus Härö. Kuva. Tuomo Manninen

Klaus Härön seitsemäs pitkä elokuva Elämää kuoleman jälkeen saapuu elokuvateattereihin 6. maaliskuuta Nordisk Filmin levittämänä. Härön itsensä kirjoittamassa, omaelämäkerrallisia aineksia sisältävässä elokuvassa seurataan isän ja tämän aikuisen poikansa vaiheita äidin kuoleman jälkeen. Pääosissa nähdään Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart

Elämää kuoleman jälkeen poikkeaa Härön muutamasta edellisestä työstä jo kieleltään ja resursseiltaan. Uusin elokuva on ruotsinkielinen, sen pääosia näyttelee elokuvanäyttelijöinä tuntematon kolmikko ja elokuvan budjetti oli vain 785 000 euroa. Citizen Jane Productions Oy:n tuottama elokuva sai Elokuvasäätiöltä ja suomenruotsalaiselta Svenska kulturfondenilta kummaltakin 100 000:n euron tuen. Budjetiltaan Elämää kuoleman jälkeen on lähempänä suomalaista tv- kuin valkokangaselokuvaa.

Härön kolme edellistä elokuvaa kuvanneen Tuomo Hutrin sijaan Elämää kuoleman jälkeen -elokuvan kuvasi Robert Nordström.

Härön edellinen elokuva, Making Movies Oy:n tuottama Tuntematon mestari, sai maailmanensi-iltansa Toronton filmifestivaaleilla syyskuussa 2018 ja tuli kotimaan valkokankaille tammikuussa 2019.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja