richardjewell eastwood1
Clint Eastwood ja näyttelijä Olivia Wilde Richard Jewellin kuvauksissa. Kuva: Warner Bros.

Veteraaniohjaaja Clint Eastwoodin uusin elokuva Richard Jewell saapuu Suomen valkokankaille 21. helmikuuta 2020. Yhdysvalloissa jo ylihuomenna levitykseen lähtevä elokuva kertoo tositapahtumiin pohjautuvan tarinan Richard Jewellistä, joka oli vartijana vuoden 1996 kesäolympialaisissa Atlantassa. Jewell löysi stadionille tuodun pommin ja alkoi evakuoida väkeä, ennen kuin pommi räjähti ja tappoi yhden ihmisen. Sankarina juhlittua Jewelliä itseään alettiin pian epäillä pommittajaksi, ennen kuin todellinen tekijä löytyi.

Richard Jewell on 89-vuotiaan Eastwoodin kolmaskymmeneskahdeksas elokuvaohjaustyö neljässäkymmenessäkahdeksassa vuodessa. Elokuvahistorian suosituimpiin filmitähtiin lukeutuvan Eastwoodin omista ohjaustöistä kaikki paitsi Honkytonk Man (1982) ja Jersey Boys (2014) on nähty Suomen valkokankailla. Viimeisin elokuva, Eastwoodin itsensä tähdittämä The Mule (2018), sai täkäläisen ensi-iltansa tammikuussa ja keräsi 34 294 katsojaa.

Eastwoodin ohjaustyöt ovat keränneet Suomen elokuvateattereissa yhteensä yli 1,6 miljoonaa katsojaa.

Richard Jewell on Eastwoodin Malpaso Companyn ja Warner Bros:n tuotantoa. Sen täkäläisestä levityksestä vastaa SF Studios.

Ensi-illat

Perjantai 28.2.

erityisetjuliste eramaankutsujuliste

theinvisiblemanjuliste sonicthemoviejuliste

uskomatonluolapelastusjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elamaakuolemanjalkeenjuliste aikajonkasainjuliste2 nakemiinneuvostoliittojuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja