cliffhanger1still
Kuvakaappaus (pakattu) Cliffhangerin restauroidusta versiosta ja Stallonen sijaisnäyttelijästä.

Renny Harlinin yli kolmikymmenvuotisen elokuvauran toiseksi suurin yleisömenestys, Cliffhanger – kuilun partaalla (1993), julkaistaan Suomessa Blu-ray- ja DVD-tallenteina helmikuussa 2020. Studio Canalin tallennejulkaisussa lähdemateriaalina on mitä ilmeisemmin sama viimevuotinen 4K-restauroitu versio, joka on julkaistu esimerkiksi Isossa-Britanniassa, mutta ilman suomenkielistä tekstitystä.

Sylvester Stallonen tähdittämä Cliffhanger on Harlinin uran suurin menestys koti-Suomessa, jossa elokuvan näki 337 867 katsojaa. Maailmalla menestyneempi on Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli (1990), joka puolestaan sai Suomessa 311 650 katsojaa. Molemmat elokuvat olivat ensi-iltavuosiensa toiseksi katsotuimpia.

Cliffhanger – jonka ikonisessa avausjaksossa Stallonen ote lipeää ja kaverin naisystävä putoaa rotkoon kohti karmeaa kuolemaa – oli suuremman luokan yleisömenestys myös Suomen ulkopuolellakin. Yhdysvalloissa se oli vuoden kymmenenneksi katsotuin ensi-ilta, Ranskassa ja Italiassa kummassakin kahdeksanneksi katsotuin ja Saksassa yhdenneksitoista katsotuin.

Cliffhangerin ensimmäinen pohjoismainen Blu-ray-tallenne ilmestyi kymmenen vuotta sitten.

Stallonen elokuvista myös John Flynnin ohjaama Kahleissa (1989) julkaistaan helmikuussa uudelleen Blu-ray-tallenteena. Yhä saman kuukauden julkaisuja ovat myös Arnold Schwarzeneggerin tähdittämät Conan – hävittäjä (1984), Red Sonja (1985) ja Raaka keikka (1986), joista kaksi viimeistä julkaistaan uudelleen sekä DVD- että Blu-ray-tallenteina. Richard Fleischerin ohjaama Conan – hävittäjä sen sijaan julkaistaan vain DVD-tallenteena.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja