avainpakoonbd191

Frank Darabontin tänä vuonna 25 vuotta täyttänyt moderni klassikko Avain pakoon julkaistaan tammikuussa uudelleen Blu-ray- ja DVD-tallenteina. Tällä kertaa julkaisijana on 20th Century Fox Home Entertainment, jolla on Pohjoismaissa myös Warner Bros. -studion edustus. Elokuvan edellisen Blu-ray-tallenteen levitti Atlantic Film.

Vuonna 2012 julkaistun edellisen Blu-ray-tallenteen tapaan myös nyt ilmestyvä uusi painos sisältää kaksi levyä ja lähes identtiset lisämateriaalit. Lisämateriaalina on muun muassa Darabontin kommenttiraita, kaksi dokumenttia sekä ohjaajan ja päänäyttelijöiden tv-haastattelu vuodelta 1994.

Suurimmat erot ovat teknisissä ominaisuuksissa: uusi tallenne sisältää DTS-HD MA 5.1 -ääniraidan ja elokuvan alkuperäisellä 1,85:1-kuvasuhteella. Atlantic Filmin vanhassa painoksessa kuva oli rajattu 1,77:1-kuvasuhteeseen, ja ääniraitana oli vain Dolby Digital 5.1.

Samansisältöinen uusi tallenne on jo lokakuussa julkaistu Isossa-Britanniassa.

Stephen Kingin suomentamattomaan pienoisromaaniin pohjautuva, runsaasti esimerkiksi Don Siegelin Pako Alcatrazista -elokuvalta (1979) lainaava Avain pakoon ei ollut hitti ilmestyessään. Yhdysvalloissa se oli vuoden 51. katsotuin ensi-iltaelokuva, Ranskassa vasta vuoden 101. katsotuin ja Saksassakin vuositilastossa sijalla 65. Avain pakoon tuli Suomeen helmikuussa 1995 ja keräsi 20 210 katsojaa. Vuoden ensi-illoista se oli 54. katsotuin.

Avain pakoon oli 35-vuotiaan Darabontin esikoisohjaus.


Korjaus 16.11.: uuden tallenteen ääniraita on DTS-HD MA 5.1, ei Dolby Atmos.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja