pedonmerkkidvdruotsi

Viime ja tämän vuoden aikana useampikin suomalainen klassikkoelokuva on päässyt DVD-levitykseen Ruotsissa. Studio S Entertainment julkaisi viime vuoden puolella DVD-tallenteet Rauni Mollbergin Maa on syntisestä laulusta (1973) ja Tuntemattomasta sotilaasta (1985) sekä Risto Jarvan Jäniksen vuodesta (1977). Kaikki kolme nähtiin aikanaan Ruotsin valkokankaillakin, ja osittain ruotsalaisrahalla tehty Maa on syntinen laulu oli siellä kaikkien aikojen suosituin suomalaiselokuva 120 000:lla katsojallaan.

Jäniksen vuoden DVD-tallenne sisältää elokuvan alkuperäisen 129-minuuttisen version, jota lyhennettiin aikoinaan Ruotsin-markkinoita varten.

Majeng Media on julkaissut tänä vuonna suomalaisia sotaelokuvia ja -dokumentteja Ruotsin DVD-markkinoille. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin omistamista suurelokuvista Pekka Parikan Talvisota (1989), Jaakko Pakkasvirran Pedon merkki (1981) ja Edvin Laineen Tuntematon sotilas (1955) julkaistiin DVD:llä, samoin talvisodan katsaukset, jotka lähtivät levitykseen Vinterkriget journalfilmer -nimisenä kahden levyn julkaisuna. Myös Parikan, Pakkasvirran ja Laineen elokuvat pyörivät Ruotsin valkokankailla.

Tuoreemmista töistä Majeng Media otti DVD-levitykseen Ari Matikaisen ohjaaman Sota ja mielenrauha -dokumenttielokuvan (2016).

Mainituista elokuvista ainakin Mollbergin, Parikan ja Laineen elokuvat on jo aiemminkin julkaistu Ruotsissa DVD:llä.

ruotsidvd1

ruotsidvd2

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja