mustanarsissi1still
Kathleen Byron elokuvassa Musta narsissi (1947). Kuva: The Archers

Ensi vuoden alkupuolella VLMedia tuo Suomeen uusia DVD-tallenteita muutamista brittiläisistä ja yhdysvaltalaisista klassikkoelokuvista. Käytännössä kaikki ovat olleet aiemminkin saatavilla suomalaisina tai pohjoismaisina DVD-tallenteina, osa myös Blu-ray-tallenteina.

Yhteistä liki kaikille julkaistaville elokuville on se, etteivät ne kaipaa esittelyitä. Englantilaisista klassikkoelokuvista mukana ovat David Leanin ohjaama Oliver Twist (1948), Michael Powellin ja Emeric Pressburgerin värifilmi Musta narsissi (1947), Laurence Olivierin Hamlet (1948) ja Anthony Asquithin Meritiikeri (1943).

Yhdysvaltalaiselokuvista uudelleen DVD-levitykseen tulevat Orson Wellesin Citizen Kane (1941), John Fordin Hyökkäys erämaassa (1939) ja George Shermanin Hurja Jake (1971).

Saman levittäjän alkuvuoden tallennejulkaisujen joukossa on myös pari vanhempaa yhdysvaltalaiselokuvaa, joita ei klassikoiksi voi kutsua: Lee Maddenin ohjaama Hell's Angels '70 – helvetin enkelit iskevät (1969) ja Charles B. Piercen ohjaama Hawken's Breed (1988), jonka pääosaa Peter Fonda näyttelee.

Kaikki muut mainitut tallenteet julkaistaan helmikuussa paitsi Hurja Jake, joka ilmestyy maaliskuussa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja