1990-luvulla sekä käsikirjoittajana että näyttelijänä Oscarilla palkittu Emma Thompson on molemmissa tehtävissä mukana Last Christmasissa, jonka julisteessa asia tuodaankin näkyvästi esille. Thompsonin nimi on elokuvan suomen- ja englanninkielisissä julisteissa neljästi, mutta suomenkielisessä vain kolmesti oikein kirjoitettuna: käsikirjoittajaksi on mainittu Emma Tompson.

Last Christmasin juliste on muutenkin tavanomaisesta poikkeava: päätekijöiden nimet sisältävän "billing blockin sijaan siinä on mainittu näyttelijöiden lisäksi vain ohjaaja ja käsikirjoittajat sekä jo edesmennyt George Michael ja hänen Wham!-yhtyeensä, joiden musiikin ympärille koko elokuva on rakennettu nimeä myöten.

Thompson, 60, voitti parhaan naispääosan Oscarin roolistaan James Ivoryn elokuvassa Talo jalavan varjossa (1992) ja parhaan käsikirjoituksen Oscarin Ang Leen elokuvasta Järki ja tunteet (1995).

Last Christmas saa ensi-iltansa 8. marraskuuta neljän muun elokuvan tavoin. Viikkoa myöhemmin tehdään loppuvuoden ennätys ensi-iltojen määrässä, kun peräti kuusi elokuvaa tulee kilpailemaan näytösajoista. Marraskuussa on kaikkiaan 22 ensi-iltaa, mutta joulukuussa vain kahdeksan.

lastchristmasjulisteiso

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja