mestaricheng2still
Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen Mestari Chengissä. Kuvakaappaus.

Uransa alusta alkaen kansainvälisiä yhteistuotantoja tehnyt Mika Kaurismäki, 63, on ensimmäisten joukossa harjoittamassa suomalais-kiinalaista elokuvayhteistyötä. Kaurismäen Marianna Films Oy, kiinalainen Han Ruan Yuan He sekä brittiläinen By Media ovat yhdessä tuottaneet Mestari Cheng -nimisen draamakomedian kiinalaisesta kokista, joka muuttaa poikansa kanssa Suomen Lappiin. Siellä mestari Chengin ruoanlaittotaidot auttavat integroitumisessa hidastempoiseen ja väkimäärältään pieneen yhteisöön.

Elokuvan nimiroolissa nähdään Chu Pak Hong, jonka lisäksi kiinalaisnäyttelijöistä mukana on ainakin Chengin poikaa näyttelevä Lucas Hsuan. Naispääosaa näyttelee Anna-Maija Tuokko. Keskeisissä osissa ovat myös ohjaajan luottonäyttelijät Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri.

Mestari Chengistä on nyt julkaistu ensimmäinen teaseri, jonka perusteella Kaurismäen elokuvalla tavoitellaan katsojien lisäksi myös kiinalaisia turisteja luonnonkauniiseen Lappiin.

Mestari Chengin budjetti on suurudeltaan liki kaksinkertainen verrattuna keskivertoon kotimaiseen elokuvaan, noin 2,9 miljoonaa euroa. Suomen elokuvasäätiöltä hanke sai yhteensä 750 000:n euron ennakkotuen.

Hannu Oraviston ja Kaurismäen käsikirjoittaman elokuvan ensi-ilta on 27. syyskuuta SF Studiosin levittämänä.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja