jordskott
Jordskott. Kuva: Pelle Hallert

Suomalainen Kinoproduction Oy ja ruotsalainen Palladium Film tuottavat yhdessä Anders Engströmin ja Henrik Björnin ohjaaman rikossarjan Jordskott – Maan pistokkaat, josta on 8,8 miljoonan euron budjetillaan tulossa yksi kalleimmista TV-tuotannoista, joissa Suomi on ollut tuottajamaana. 10-osaisen sarjan päätuottajamaana on Ruotsi, ja Suomen elokuvasäätiön tuotantotuen osuus projektissa on 75 000 euroa.

Björnin laatimaan tarinaan perustuva sarja kertoo rikosetsivä Eva Thörnbladista (Moa Gammel), jonka tytär Josefine katosi kymmenen vuotta sitten. Tytön uskotaan hukkuneen Evan syntymäkaupungin Silverhöjdin järvellä. Kun nuori poika katoaa samalla seudulla, Eva palaa vanhaan kotikaupunkiinsa tutkiakseen epävirallisesti pojan katoamista. Top of the Lake- ja True Detective -sarjojen tyyppisenä rikossarjana myydyssä tuotannossa on suomalaisnäyttelijöistä mukana ainakin Ville Virtanen.

Pääosan näyttelevä Gammel on nähty useissa Irene Huss -televisioelokuvissa ja mm. Dome Karukosken Napapiirin sankareissa (2010).

Engström on suomenruotsalainen televisio- ja elokuvaohjaaja, joka tunnetaan Suomessa parhaiten kahdesta Vares-elokuvastaan, Pahan suudelmasta (2011) ja Kaidan tien kulkijoista (2012). Björn puolestaan on ruotsalainen mainosohjaaja, joka on kirjoittanut Jordskottin yhdessä mm. Maria Wern -sarjaa kirjoittaneen Fredrik T. Olssonin kanssa. Jordskottin tuottaa Filip Hammarstrom ja sen vastaavana tuottajana toimii Börje Hansson, joka on tehnyt Jordskottin suomalaistuottaja Kinoproductionin kanssa yhteistuotantoina mm. Klaus Härön Näkymättömän Elinan (2002), Peter Lindholmin Leijat Helsingin yllä (2001) ja tuottaja Claes Olssonin itsensä ohjaaman Colorado Avenuen (2007).

Jordskott nähdään kuvaruuduissa ensi vuoden puolella. Suomessa sarjan esittää YLE ja Ruotsissa SVT, joiden lisäksi esitysoikeudet on myyty jo ainakin Norjaan ja Islantiin.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 23.10.

 theboy2juliste

theboy2juliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 viimeisetjuliste pertsajakilujuliste tunturintarinajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja