Sound of Freedom on tulossa Suomen elokuvateattereihin

soundofreedom11s

Yhdysvalloissa huomattavan yleisömenestyksen saanut Sound of Freedom tulee Suomen elokuvateattereihin 3. marraskuuta Future Filmin levittämänä. Meksikolaisen Alejandro Monteverden ohjaama elokuva on herättänyt huomiota kotimaassaan, jossa elokuva on tehnyt vaikutuksen muun muassa Donald Trumpiin ja tämän kannattajiin.

Sound of Freedom kertoo Jim Caviezelin näyttelemästä Tim Ballardista, joka jättää päivätyönsä Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston palveluksessa etsiäkseen käsiinsä lapsia seksiorjiksi välittävät rikolliset.

Tositapahtumista ammentavan elokuvan päähenkilön esikuva, oikea Tim Ballard, perusti lapsikauppaa vastaan työskentelevän järjestön. Tämän vuoden kesällä Ballardin uutisoitiin jättäytyneen pois järjestön toiminnasta sen jälkeen, kun häntä oli syytetty seksuaalisesta häirinnästä.

Sound of Freedomin on tuottanut Eduardo Verástegui, jolla oli jo aiempia yhteyksiä Donald Trumpiin. Heinäkuussa Trump järjesti elokuvasta näytöksen golfklubillaan.

Yhdysvalloissa Sound of Freedomin levityksestä vastasi uskovaiselokuviin keskittynyt Angel Studios. Menestys oli taivaallinen: Sound of Freedom keräsi Yhdysvalloissa yli 170 miljoonan euron lipputulot, ja se on tällä hetkellä kotimaassaan vuoden 9. katsotuin ensi-ilta.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).