Lyhyesti: "Clint Eastwood – Viimeinen cowboy" ja "Marilyn Monroe: Välähdyksiä, sirpaleita"

Marc Eliot: Clint Eastwood – Viimeinen cowboy
WSOY 2010 | ISBN 978-951-0-35977-8

Clint Eastwoodin täytettyä 80 vuotta on hänestä ilmestynyt useampikin teos, joista Marc Eliotin Clint Eastwood – Viimeinen cowboy pyrkii käsittelemään yksien kansien välissä sekä Eastwoodin yksityis- että työelämän vaiheet 80 vuoden ajalta. Siinä se epäilemättä epäonnistuu eikä luottamusta kirjan tietoihin tahdo syntyä, kun niinkin yksinkertaiset ja helposti tarkistettavat faktat kuten elokuvien valmistusvuodet ja niiden Yhdysvalloissa keräämät lipputulot ovat useaan otteeseen väärin. Esimerkiksi James Cameronin Titanic (1997) valmistui Elliotin mukaan vuonna 1995.

Erityisesti Eliot perehtyy Eastwoodin ja hänen elokuviaan tähdittäneen Sondra Locken suhteeseen, josta on liikkunut jos jonkinlaista tarinaa vuosikymmenten ajan. Kohu laantui ajat sitten, mutta silti tuo suhde tuntuu olevan suurin syy siihen, miksi Eliotin kirja on tehty.

Marilyn Monroe: Välähdyksiä, sirpaleita
WSOY 2010 | ISBN 978-951-0-36980-7

Marilyn Monroen fanit ovat kenties saaneet sen toivomansa kirjan, joka kertoisi heille enemmän tuosta ikonista hänen itsensä kertomana. Marilynin itse kirjoittamista kirjeistä, runoista ja muistiinpanoista koottu teos sisältää kuvat alkuperäisistä teksteistä ja niiden sisällön konekirjoitettuna sekä englanniksi että suomeksi, jonka lisäksi mukana on myös muutama hieno kuva. Tekstit eivät ehkä tarjoa tyhjentäviä vastauksia, pikemminkin herättävät vain uusia kysymyksiä, mutta mielenkiintoinen sen luulisi olevan jokaiselle tiedonjanoiselle Monroe-fanille.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).