Blu-ray-arvostelu: Rouva Harris lähtee Pariisiin (2022) on hyvän mielen epookki

a

MRS. HARRIS GOES TO PARIS
Iso-Britannia, Kanada, Ranska 2022

Ohjaus: Anthony Fabian
Käsikirjoitus: Anthony Fabian, Carroll Cartwright, Keith Thompson, Olivia Hetreed
Tuotanto: Anthony Fabian, Xavier Marchand, Guillaume Benski
Pääosissa: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson

1 tunti 56 minuuttia

Paul Gallicon romaaniin Kukkia rouva Harrisille (1958) pohjautuva Rouva Harris lähtee Pariisiin sijoittuu 1950-luvun lopun Lontooseen ja Pariisiin, johon englantilainen siivoja lähtee toteuttamaan yhden ainoan unelman elämänsä aikana.

Lesley Manville näyttelee Ada Harrisia, joka siivoaa rikkaiden ämmien salonkeja ja joutuu muistuttamaan näitä vähäisen palkkansa maksusta. Ada on leskirouva, mies kuoli sodassa, jäljelle jäi kaipaus ja tyhjä koti. Uutta miestä Ada ei ole ottanut, vaikka eräs tuttu (Jason Isaaccs) onkin hänestä kiinnostunut ja kaikin puolin kelpo mies.

Eräänä päivänä Ada näkee työnantajansa ostaman Diorin mekon ja ihastuu. Pakkomielteenomaisesti hän alkaa säästää rahaa ostaakseen vastaavan mekon itselleen. Kun monien mutkien ja kommellusten jälkeen rahat ovat kasassa, Ada lähtee Pariisiin ja Diorin muotitaloon, jossa kohtelu on vaihtelevaa.

Isabelle Huppert näyttelee muotitalon päällikköä, joka nyrpistää nenäänsä Adalle. Nuorella myyntipääliköllä (Lucas Bravo) ja tämän kollegalla (Alba Baptista) sen sijaan on sydän paikallaan. Ada Harris saa odottamatta myyntipäälliköltä apua unelmansa toteuttamiseen ja pääseepä hän jopa ranskalaisen markiisiin kanssa treffeille. Manville on mainio roolissaan – Huppert sen sijaan kangertelee englannin kielensä kanssa enemmän kuin olisi roolin kannalta välttämätöntä.

Anthony Fabianin ohjaama Rouva Harris lähtee Pariisiin on kuvattu digitaalisena, ja siinä on epookkia luotaessa turvauduttu ilmiselviin CGI-kuviin, mutta kokonaisuus on silti varsin komea ja tunnelmallinen, kohottaen hyvän mielen ja romantiikan tunnelmia. Hyvä mieli tulee vaikka väkisin, tuttuudesta ja kliseisyydestä huolimatta.

1tahtea1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Universal Pictures
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, tanska, norja
Ikäraja: S
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd