Blu-ray-arvostelu: Mel Gibson on alkanut tehdä roskaelokuvia ja On the Line (2022) on sitä itseään

a

ON THE LINE
Yhdysvallat 2022

Ohjaus: Romuald Boulanger
Käsikirjoitus: Romuald Boulanger
Tuotanto: Romuald Boulanger, Marc Frydman, Robert Ogden Barnum
Pääosissa: Mel Gibson, William Moseley, Alia Seror-O'Neill

1 tunti 44 minuuttia

Tammikuussa 67 vuotta täyttänyt Mel Gibson on lähtenyt Bruce Willisin ja Nicolas Cagen jalanjäljille tehtailemaan b- ja usein ö-luokan genre-elokuvia, jotka suunnataan suoraan tallennelevitykseen. Willisin motivaationa lienee ollut rahanahneus, Cagen kohdalla syyksi on epäilty verovelkoja, mutta miksi näitä kahta paljon rikkaampi Gibson on lähtenyt tekemään pienen budjetin roskaelokuvia?

On the Line on ranskalaisen tv-töitä tehneen Romuald Boulangerin ohjaama ja käsikirjoittama jännitystarina suositusta yöradio-ohjelman juontajasta Elviksestä (Gibson), joka saa eräänä iltana ohjelmaansa kuulijapuhelun mieheltä, joka väittää ottaneensa Elviksen vaimon ja lapsen panttivangikseen. Alkaa piinavan tylsä kissa ja hiiri -leikki, joka huipentuu uskomattoman typerään ja suomeksi sanottuna paskaan loppuun.

On the Line tuli kuitenkin katsottua valppaana kuin kyseessä olisi ollut parempikin elokuva. Näin pieleen viritetty ja rakennettu elokuva on mielenkiintoista nähtävää. Harmi vain, että tällainen opiskelijatyö tuli kaupalliseen levitykseen ja Mel Gibson, yksi lapsuutemme sankareista, on ajautunut siihen mukaan. Erikoismaininnan ansaitsee elokuvan musiikkiraita, joka on täynnä vain ja ainoastaan katalogitavaraa. Se, ettei elokuvaan edes sävelletty uutta musiikkia, kertoo kaiken oleellisen uudesta Mel Gibson -elokuvasta.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Romuald Boulanger on selvästi saanut On the Lineen innoitusta Oliver Stonen mainiosta, jopa erinomaisesta draamajännäristä Talk Radio (1988). Jos haluaa nähdä hyvän elokuvan tästä konseptista, kannattaa kääntyä Stonen filmin puoleen.

1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: MisLabel (jakelu Booky.fi)
Kuvasuhde: 2,35:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd