Scream 2:sta (1997) on vaikea enää innostua | 4K UHD -arvostelu

a

SCREAM 2
Yhdysvallat 1997

Ohjaus: Wes Craven
Käsikirjoitus: Kevin Williamson
Tuotanto: Cathy Konrad, Marianne Maddalena
Pääosissa: David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox

2 tuntia

Wes Cravenin ohjaama ja Kevin Williamsonin käsikirjoittama Scream (1996) oli niin nokkela ja hyvin tehty slasher-elokuva, että sen parodisuus tuntui menevän monelta ohi. Oma ironiansa on myös siinä, että elokuvan suuren menestyksen ansiosta sille tehtiin jatko-osia – aivan kuten niille elokuville, joiden kliseiden kustannuksella se leikitteli.

Scream 2:n tapahtumat sijoittuvat muutaman vuoden päähän ensimmäisen osan lopusta. Sidney (Neve Campbell) on nyt collegessa ja jälleen median kiinnostuksen kohteena, sillä parin vuoden takaisen murhakesän tapahtumista on tehty elokuva. Filmin näytöksessä tapahtuu uusia murhia, minkä seurauksena lehdistö on taas Sidneyn ja opiskelijanuorten kimpussa. Sidney, Gale Weathers (Courteney Cox) ja Dewey (David Arquette) pyrkivät selvittämään murhaajan tai murhaajien henkilöllisyyden, ennen kuin joutuvat itse uhreiksi.

Ensimmäisessä Screamissa ei ollut ensimmäistäkään mustaihoista näyttelijää, vaikka elokuvan piti olla kuvaus tavallisista yhdysvaltalaisista high school -nuorista. Jatko-osassa tilanne on silmiinpistävästi toinen: mustaihoisia näyttelijöitä ja jopa avustajia on paljon, vaikka keskeisimmät roolit ovatkin ensimmäisestä osasta tutuilla kasvoilla. »Vierailevana tähtenä» on mukana David Warner, jonka olisi mielellään nähnyt suuremmassakin roolissa.

Scream 2:sta on vaikea enää innostua. Se on liian paljon ensimmäisen osan toistoa vailla sitä intoa, hauskuutta ja kekseliäisyyttä, jotka tekivät Screamista klassikon.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Vuonna 2011 ilmestyneen vanhan Blu-ray-tallenteen kuvanlaatu oli vain lievästi DVD:n tasoa parempi, joten Paramountin tuore 4K-restaurointi on valtava harppaus. Poikkeuksellisesti mukana ei ole Blu-ray-levyä.


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Paramount Pictures
Kuvasuhde: 2,39:1, 2160 p, 24 fps, HDR-10, Dolby Vision
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ohjaajan, tuottajan ja leikkaajan yhteinen kommenttiraita


  dvd