Blu-ray-arvostelu: Leos Carax'n Annette (2021) on unenomainen musikaali vailla show-numeroita

a

ANNETTE
Ranska, Saksa, Belgia, Yhdysvallat, Japani, Meksiko, Sveitsi 2021

Ohjaus: Leos Carax
Käsikirjoitus: Ron Mael, Russell Mael
Tuotanto: Charles Gillibert, Paul-Dominique Win Vacharasinthu, Adam Driver
Pääosissa: Adam Driver, Marion Cotillard

2 tuntia 20 minuuttia

Ranskalaisohjaaja Leos Carax, 61, on vuosituhannen vaihteesta lähtien ohjannut elokuvan vain joka kymmenes vuosi. Holy Motorsin (2012) jälkeen vuorossa on Annette (2021), peräti 140-minuuttinen musikaalielokuva, jossa lauletaan valtaosa repliikeistä, mutta varsinaisia show-numeroita siinä ei ole.

Adam Driver näyttelee stand up -koomikko Henryä, joka on hiljattain rakastunut oopperalaulaja Anniin (Marion Cotillard). Kuuluisa pariskunta asuu Los Angelesissa pienessä luksuskodissaan ja elää lähinnä yöaikaan. Vaikka heillä on hauskaakin, Henryn synkkämielisyys syvenee aikaa myöten ja hänen käytöksensä muuttuu huolestuttavaan suuntaan. Ann tulee raskaaksi ja synnyttää tyttären – puunuken, josta tulee äitiäänkin suurempi laulajatähti.

Carax tuntuu tavoittelevan erikoisuutta erikoisuuden tavoittelun vuoksi. Suurta ihmetystä tai muitakaan voimakkaita tunteita Annette ei silti herätä, mutta sen surrealistinen, unenomainen tunnelma ja tummanpuhuva ja rikas visuaalinen maailma vetävät puoleensa, ja mittavasta pituudesta huolimatta elokuvan rytmi toimii.


1tahtea1tahtea1tahtea

Tummimmissa kuvissa selvää värien porrastumista (colour banding).

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Future Film
Kuvasuhde: 1,85:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: LCPM 5.1, Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: traileri


  dvd