johnwick3bd

JOHN WICK: CHAPTER 3 – PARABELLUM
Yhdysvallat 2019

Ohjaus:
Chad Stahelski
Käsikirjoitus: Derek Kolstad, Shay Hatten, Chris Collins, Marc Abrams, David Kolstadt
Tuotanto: Basil Iwanyk, Erica Lee
Pääosissa: Keanu Reeves, Ian McShane, koira

2 tuntia 11 minuuttia

John Wick -trilogia on erinomainen osoitus tallennelevityksen voimasta. Vuonna 2014 valmistunut ensimmäinen osa keräsi Suomen elokuvateattereihin vain 12 000 katsojaa. Kolme vuotta myöhemmin tullut jatko-osa sai yllättäen kolminkertaisen katsojamäärän, ja tänä vuonna ensi-iltansa saanut kolmasosa keräsikin jo yli 70 000 katsojaa.

John Wick -elokuvien suosion syyt ovat ilmeisiä: ne ovat suoraviivaista toimintaa vailla juuri minkäänlaista juonta tai tarinaa, realismista nyt puhumattakaan. Keanu Reeves, joka ei tunnetusti osaa näytellä, nähdään John Wickinä, maailman parhaimpana tappajana, joka on viettänyt viime ajat tappelemalla entisiä työnantajiaan vastaan pyrkiessään eroon entisestä elämästään. Sama meno jatkuu nytkin.

Koska näissä elokuvissa ei juuri mitään muuta sisältöä ole, Wickin erinomaisuutta korostetaan katsojille muiden välityksellä. Joka elokuvassa Wickin tuntevat tai hänen tielleen joutuneet kertovat toisille, kuinka suuri virhe on lähteä Wickiä vastaan: Wick on maailman kovin jätkä. Sen jälkeen kuvaan tulee Reeves, jonka ei näin tarvitse yrittääkään näytellä maailman kovinta jätkää. Paljon muutakaan näyteltävää hänelle ei jää, ainoastaan toimintakohtauksia.

Kaikki huipentuu tässä kolmannessa osassa, joka on trilogian paras. Toimintakohtaukset ovat erinomaisia, tällä kertaa myös selkeitä (nyt liikkeet ja niiden seuraukset erottaa). Väkivalta on muutamissa kohdissa ihastuttavan karmeaa, ja on suorastaan ihme, ettei elokuvan ikärajaa ole jo nostettu 18:aan. CGI-kuvia on paljon, realismia ei lainkaan yhtään missään ja sisällöttömyys alkaa tökkiä melko nopeasti.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Nordisk Film
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja