rocketmanbd

ROCKETMAN
Iso-Britannia, Yhdysvallat, Kanada 2019

Ohjaus:
Dexter Fletcher
Käsikirjoitus: Lee Hall
Tuotanto: Matthew Vaughn, Adam Bohling, David Reid
Pääosissa: Taron Egerton, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard

2 tuntia 1 minuutti

Bryan Singerin saatua potkut Dexter Fletcher tuli ohjaamaan Bohemian Rhapsodyn (2018) loppuun. Jos Fletcherin nyt alusta loppuun saakka ohjaamasta Rocketmanista voidaan jotain päätellä, oli hänellä merkittävä rooli myös Bohemian Rhapsodyn onnistumisessa. Näiden kahden elokuvan vertailua ei myöskään voi välttää.

Rocketman käy läpi pitkän pätkän Elton Johnin elämän alkupuolesta. Ongelmallinen suhde kylmään äitiin (roolissa yhdysvaltalainen Bryce Dallas Howard) ja vielä etäisempään isään muovaa Eltonista epävarman nuoren miehen, joka etsii elämäänsä merkitystä ja sisältöä musiikista. Loppu on todella populaarimusiikin historiaa, jonka Fletcher herättää nyt henkiin. Eltonia  näyttelevä Taron Egerton ei tässäkään roolissa tavoita roolihahmonsa sydämellisempiä puolia, vaikka toinen puoli onkin hallussa. Roolin vaatimia laulunlahjoja Egertonilta kyllä löytyy: hän esittää kaikki kappaleet itse, eikä välttämättä juuri huonommin kuin esikuvansakaan. Karismassa ja persoonallisuudessa Egerton ei kuitenkaan Eltonille pärjää.

Eltonin ongelmallinen suhde vanhempiinsa on Rocketmanin keskeinen teema. Se ei katoa, vaikka pankkitili täyttyy ja nimi tulee tunnetuksi. Ulkoisesti Elton elää rock-tähden elämää, johon kuuluu seksiä, huumeita, alkoholia ja lisää huumeita. Eltonin elämänvaiheiden kuvaajana Rocketman ei kuitenkaan ole samanlainen "elämäni suurimmat hitit"-sikermä kuin Bohemian Rhapsody oli. Nyt on yritetty tavoittaa ihmistä nimen takana, vaikka musiikki onkin kaiken keskiössä. Kaikilta osin elokuvan hienoin hetki saavutetaan jo varhaisessa vaiheessa, kun Elton esittää Crocodile Rockin ensimmäisellä Yhdysvaltain-keikallaan.

Fletcher ei ole pelännyt vaihdella elokuvansa tyyliä. Varsinkin alkupuolella tarinaa kerrotaan musikaalin keinoin: Elton laulaa tunteistaan kameralle ja irtautumiset todellisesta elämästä ovat ilmeisiä. Loppua kohden elämä ja elokuva tasaantuu, mutta ei tylsisty.

Bohemian Rhapsody on erittäin nautinnollinen katselu- ja kuuntelukokemus, mutta Rocketman on myös hyvä elokuva.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Dokumentteja, haastatteluita, sing-a-long-versio, ym.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Paramount
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja