bradsstatusdvd

BRAD'S STATUS
Yhdysvallat 2017

Ohjaus:
Mike White
Käsikirjoitus: Mike White
Tuotanto: Dede Gardner, Jeremy Kleiner, David Bernad, Sidney Kimmel
Pääosissa: Ben Stiller, Austin Abrams, Michael Sheen

1 tunti 37 minuuttia

Brad’s Status on School of Rockin (2003) kirjoittaneen Mike Whiten toinen pitkän elokuvan ohjaustyö ja ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Keski-ikään ehtinyt White on kirjoittanut tarinan keski-ikäisestä Bradista (Ben Stiller), josta piti tulla paljon. Sen sijaan hänestä tuli ”vain” omalle pienelle hyväntekeväisyysjärjestölleen työskentelevä perheenisä, jonka teini-ikäinen poika (Austin Abrams) on juuri lähdössä isänsä kanssa katselemaan opiskelupaikkaa. Opinto-ohjaaja uskoo pojan pääsevän jopa Harvardiin. Oma vanheneminen ja pojan aikuistuminen vielä menettelisi, mutta sitten Brad alkaa verrata itseään kolmeen opiskelutoveriinsa, jotka kaikki löivät rahoiksi.

Brad’s Status on hyvin tyypillinen Woody Allen -jäljitelmä, jossa pohditaan kevyen koomisesti etuoikeutettujen valkoisten ihmisten mitättömiä, itsekeskeisiä ongelmia. Tosin Woody tekee sen paremmin, hauskemmin ja kiinnostavammin. Whiten elokuva on välillä liiankin ilmeetön ja kylmä, toisinaan taas se on välitön ja päähenkilöihin on helppo samastua. Stiller käyttää omia draamarooliensa maneereja, mutta poikaa näyttelevä Abrams on sitäkin kiinnostavampi ja lupaavampi näyttelijä.

Häiritseviä ovat jatkuva käsivarakuvaus ja liki koko ajan taustalla soiva musiikki, joiden rinnalla jopa päähenkilön kertojaääni tuntuu mukavalta. Sikälikin Brad’s Status on tyypillistä yhdysvaltalaista kertakäyttötavaraa, mutta ei täysin merkityksetöntä.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Soul Media (Scanbox) / Elokuvapalvelu J. Suomalainen
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 2,00:1
Levyjä: 1

su

Elokuvan kesto merkitty väärin takakanteen.

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja