underthesilverlakebd

UNDER THE SILVER LAKE
Yhdysvallat 2018

Ohjaus:
David Robert Mitchell
Käsikirjoitus: David Robert Mitchell
Tuotanto: David Robert Mitchell; Michael De Luca, Chris Bender, ym.
Pääosissa: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace

2 tuntia 19 minuutti

Mainiolla It Follows -kauhuelokuvallaan läpimurron tehneen David Robert Mitchellin toinen ohjaustyö Under the Silver Lake on suorastaan herkullinen, tunnelmallinen pastissi ja kunnianosoitus vanhoille dekkareille ja film noir -elokuville. Nyt ei tosin olla 1940-luvulla vaan 2010-luvun Los Angelesissa ikuisen auringon alla. Siellä omassa viihtyisässä kämpässään elelee työtön Sam (Andrew Garfield), joka nauttii joutenolostaan. Sen keskeyttää välillä kylään tuleva pornonäyttelijä (Riki Lindholme), joka käy paikalla vain naimassa ja siinä samalla rupattelemassa mukavia. Mukava likka kun on.

Tämäkin ”idylli” on tosin vaarassa, sillä Sam ei ole maksanut vuokriaan ja häätö uhkaa lähipäivinä. Se ei häntä sureta. On muuta ajateltavaa: naapuriin muuttaa viimeisen päälle upea salaperäinen nainen (Riley Keough), joka häviää yön aikana kuin tuhka tuuleen. Asunto on tyhjä, naisen nimi jäi kysymättä, kukaan ei tiedä hänen olinpaikkaansa. Sam alkaa etsiä naista, päätyen todellisen mysteerin jäljille. Aitoon film noir -tyyliin kaiken tämän tapahtuessa taustalla nähdään uutislähetyksiä, jotka kertovat miljardöörin salaperäisestä katoamisesta...

underthesilverlake1still
Kohtalokas nainen (Riley Keough)

Vaikka Under the Silver Lake on vähän liiankin pitkä, sitä ei vaivaa sama mammuttitauti kuin Gore Verbinskin mysteeritarinaa A Cure for Wellness (2016), joka ei sitten lopulta ollutkaan juuri mitään. Under the Silver Lakessa on paljon: Garfieldin mainio roolisuoritus, ohjaajan vahva visuaalinen kerronta, upeat miljööt ja erittäin miellyttävä tunnelma. Sen lisäksi se on hauska, ironinen ja provosoiva.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja