Mandy (2018)

mandybd

MANDY
Yhdysvallat, Belgia, Iso-Britannia 2018

Ohjaus: Panos Cosmatos
Käsikirjoitus: Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn
Tuotanto: Adrian Politowski, Elijah Wood, ym.
Pääosissa: Nicolas Cage, Andrea Riseborough

2 tunti 1 minuutti

Panos Cosmatosin ohjaama ja osittain käsikirjoittama Mandy on edesmenneen George P. Cosmatosin pojan uran toinen pitkän elokuvan ohjaustyö. Isä-Cosmatos tunnetaan hyvin tyypillisistä viihde-elokuvistaan, kuten Rambo – taistelija II:sta, Cobrasta ja Tombstonesta, mutta juniorin elokuvat ovat enemmän surrealistisia ja haastavampia tapauksia.

Tragikoomisen Mandyn ensimmäinen puoli on surrealistinen kärsimysnäytelmä, jossa Nicolas Cagen näyttelemä mies ja hänen tyttöystävänsä (Andrea Riseborough) joutuvat mystisen moottoripyöräjengin väkivallan uhreiksi. Toinen puoli filmistä on viihteellisempää kostotarinaa.

Cosmatos luottaa omaan tyylivalintaansa loppuun saakka: hidastempoinen, kafkamainen ja painajaisunimainen alkupuoli tuo väkisinkin mieleen David Lynchin elokuvat ja visuaaliselta toteutukseltaan eritoten Sam Raimin Evil Deadin. Niiden tasoinen teos punasävyinen Mandy ei ole, siihen Cosmatosin elokuvassa on liian vähän omaperäisyyttä. Tällaisenaankin se on mielenkiintoinen elokuva, jossa maailman mielettömyys näyttäytyy juuri sellaisena.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia ja dokumentti elokuvan teosta.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

18u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).