Rakkauden pelikenttä (2012) [Blu-ray]

PLAYING FOR KEEPS
Yhdysvallat 2012

Ohjaus: Gabriele Muccino
Käsikirjoitus: Robbie Fox
Tuotanto: Gerard Butler, Jonathan Mostow, ym.
Pääosissa: Gerard Butler, Jessica Biel, Noah Lomax

1 tunti 45 minuuttia


Will Smithin Onnen potkuja -megahitin ja Seitsemän elämän italialaissyntyisen ohjaajan, Gabriel Muccinon, tuorein yhdysvaltalaiselokuva on erittäin kaavamainen ja kliseinen romanttinen draama pojastaan erkaantuneesta isästä, joka yrittää luoda lapseensa uuden isä ja poika -suhteen. Isän roolissa nähdään täysin muunlaisista rooleista tunnettu Gerard Butler, tämän ex-vaimona niin ikään uuden aluevaltauksen tekevä Jessica Biel.

Butlerin näyttelemä George on Skotlannissa syntynyt entinen huippuluokan jalkapalloilija, joka uransa tähtihetkinä nai nuoren ja kauniin Stacien (Biel). Lyhyeksi jääneestä avioliitosta syntyi Lewis-poika (Noah Lomax), joka on jäänyt äitinsä luokse asumaan. Lopulta George muuttaa samalle paikkakunnalle toivoen löytävänsä töitä ja voidakseen korjata välit sekä poikaansa että ex-vaimoonsa, jota hän ei ole koskaan lakannut rakastamasta – tietenkään. George saa paikan lasten jalkapalloliigan valmentajana, ja sitä kautta hän tutustuu miehenkipeisiin yksinhuoltajaäiteihin ja kotivaimoihin (Catherine Zeta-Jones, Judy Greer, Uma Thurman).

Harvoin näkee sellaista elokuvaa, jossa niin yksinäiset kuin avioliitossakin elävät naiset kuvataan yhtä kevytkenkäisinä kuin Rakkauden pelikentässä. Miehissäkin on toki vikoja, Dennis Quaidin näyttelemä rikas aviomies juoksee vieraissa, mutta on erittäin mustasukkainen vaimostaan. Kuitenkaan Georgessa ei näytä olevan mitään sen suurempaa vikaa, ja vaikka hänen vihjaillaankin pettäneen ex-vaimoaan, ei näiden kahden erolle anneta mitään kunnon syytä. Se, mihin elokuva tulee päättymään ja miten se siihen etenee, on kaikkien tiedossa jo ennen kuin filmin laittaa pyörimään.

Rakkauden pelikentän parasta antia on rento tunnelma ja rennot näyttelijät, joita jaksaa katsella, vaikka roolihahmot ja -suoritukset eivät kaksisia olekaan. Kokeneet, kovan luokan ammattilaiset suoriutuvat tällaisistakin rooleista, joiden tekemiseen heitä tuskin on motivoinut mikään muu kuin helppo raha.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Future Film
  Tekstitys: Suomi, norja, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

7

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).