Fire with Fire (2012) [Blu-ray]

FIRE WITH FIRE
Yhdysvallat 2012

Ohjaus: David Barrett
Käsikirjoitus: Tom O'Connor
Tuotanto: 50 Cent, Randall Emmett, ym.
Pääosissa: Josh Duhamel, Bruce Willis, Rosario Dawson

1 tunti 36 minuuttia

Satojamiljoonia dollareita uransa aikana tienannut Bruce Willis on jostakin syystä tehnyt viime vuosina paljon b-luokan toimintaelokuvia, jotka on julkaistu joko suoraan DVD:llä tai jääneet ilman laajaa teatterilevitystä. Ilmeisesti 57-vuotiasta Willisiä ei vain enää kiinnosta, minkälaisissa elokuvissa hän näyttelee, kunhan vain jossakin saa esiintyä.

Fire with Fire tehtiin suoraan videolevitykseen, aivan kuten Catch .44 ja Setup, joita kukaan ei tule muistamaan. Ohjaajana toimi stunt-koordinattori David Barrett, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta elokuvaohjaamisesta, mutta takanaan kylläkin lukuisia televisiosarjojen jaksojen ohjauksia. Setupin tavoin tuottajana toiminut Curtis ”50 Cent” Jackson, rap-laulaja ja surkea näyttelijä, nähdään tässäkin elokuvassa, onneksi vain hetken ajan.

Esikoiskirjoittajan kynäilemä elokuva kertoo Josh Duhamelin näyttelemästä palomiehestä, joka todistaa Hagan-nimisen (Vincent D'Onofrio) rikollispomon tekemän kylmäverisen murhan ja lupautuu todistamaan oikeudessa miestä vastaan. Bruce Willisin näyttelemällä poliisilla on oma lehmä ojassa, sillä Hagan on aikaisemmin tappanut hänen työparinsa ja tämän vaimon, mutta todisteet eivät riittäneet pidätykseen. Palomies ei arvaa, mihin joutuu suostuessaan todistamaan; edessä on todistajansuojeluohjelma, josta Hagan hänet onnistuu lopulta löytämään.

Kolmessa Transformersissa näytellyt Josh Duhamel teki varsin hyvän roolin Saman katon alla -nimisessä romanttisessa draamakomediassa Katherine Heiglin vastanäyttelijänä muutama vuosi sitten, mutta Jeremy Colemanin roolissa hän on mitäänsanomaton, aivan kuten Willis, D'Onofrio ja Jeremyn uutta tyttöystävää näyttelevä Rosario Dawson omissaan. Syynä on erittäin kliseinen, täysin jännityksestä riisuttu ja suoraan sanottuna typerä käsikirjoitus, jota heikko ohjausjälki ei paranna. Barrett on kyllä onnistunut muutamissa elokuvan toimintakohtauksissa yhtä hyvin kuin kuka tahansa tunnettukin toimintaelokuvien ohjaaja.

Televisiosarjan tavoin etenevä ja sellaista kaikin puolin muistuttavassa elokuvassa silmiinpistävää on huono kameratyö. Melkeinpä kaikki elokuvan nopeat liikkeet näyttävät tökeröiltä, jonka lisäksi kuva on jatkuvasti huonosti tarkennettu jostakin kohdasta.


LISÄMATERIAALI

Trailereita.

BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Scanbox Vision

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).