4K UHD -arvostelu: Tiedän yhä mitä teit viime kesänä (1998) on idioottimainen elokuva, mutta sen 4K-tallenne on komea

a

I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER
Yhdysvallat 1998

Ohjaus: Danny Cannon
Käsikirjoitus: Trey Callaway
Tuotanto: Neal H. Moritz, Erik Feig, Stokely Chaffin, William S. Beasley
Pääosissa: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr., Brady, Mekhi Phifer

1 tunti 40 minuuttia

Tiedän mitä teit viime kesänä (1997) oli hölmö elokuva, mutta sen jatko-osa on suorastaan idioottimainen. Ensimmäinen osoitus tästä on elokuvan nimi: Tiedän yhä mitä teit viime kesänä, vaikka sillä viitataan jo kahden vuoden takaiseen kesään. Valitettavasti se on elokuvan ongelmista pienin.

Jennifer Love Hewitt ja Freddie Prinze Jr. selvisivät ainoina hengissä ensimmäisestä osasta. Julie ei ole kaiken kokemansa jäljiltä ennallaan, mutta on sentään lähtenyt opiskelemaan ja edennyt elämässään. Painajaiskuvat aiempien kesien tapahtumista palaavat mieliin kerta toisensa jälkeen. Kämppäkaverin (Brandy Norwood) voittama neljän hengen lomamatka paratiisisaarelle tuntuu pelastukselta, irtiotolta arjesta, mutta perille päästyään he huomaavat joutuneensa eristyksiin saarelle, jonne vanha tuttu koukkukätinen murhamies on niin ikään saapunut.

Tiedän mitä teit viime kesässä ei ollut mustaihoisia näyttelijöitä käytännössä lainkaan, mutta jatko-osassa neljästä päähenkilöstä kaksi on mustia. Muutos tuo mieleen Scream 2:n (1997), jonka tekijät ilmeisesti yhtäkkiä tajusivat, että Yhdysvalloissa on tosiaan muitakin kuin valkoisia ihmisiä. – Tämä on kuitenkin ainoa realismia lisäävä seikka Tiedän yhä mitä teit viime kesänä -elokuvassa, joka on muuten hölmö, ennalta arvattava ja suorastaan tylsä tekele. Ihmiset puhuvat yksinään ja selittävät kaiken tekemänsä, näkemänsä ja kokemansa. Läpi elokuvan pauhaava musiikki peittää ne harvat kohdat, jossa ei kiljuta tai lässytetä.

Päänäyttelijät eivät osaa näytellä, roolihahmot ovat täydellisen yhdentekeviä ja ohjaaja Danny Cannon vaikuttaa ymmärtävän jännityksestä ja juonenkäänteistä yhtä paljon kuin ala-astelainen. Elokuva on suunnattu teinipoikien sijasta teinitytöille, mutta näkökulmasta ei saada mitään irti.

1tahtea


Verrattain tuoreen elokuvan negatiivimateriaali on ilmeisen hyvin säilynyt, vaikka duplikaatteja on varmasti aikanaan vedetty melkoinen määrä. Tuore 4K-restaurointi on kuvanlaadultaan moitteeton.

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Columbia Pictures
Kuvasuhde: 2,39:1, 2160 p, Dolby Vision, HDR10, 24 fps
Ääni: Dolby Atmos
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ohjaajan kommenttiraita ja näyttelijä Muse Watsonin haastattelu


  dvd