Blu-ray-arvostelu: No Hard Feelings (2023) on komedia, jossa on vilpittömyyttä ja aitoutta

a

NO HARD FEELINGS
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Gene Stupnitsky
Käsikirjoitus: Gene Stupnitsky, John Phillips
Tuotanto: Alex Saks, Naomi Odenkirk, Jennifer Lawrence, ym.
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman

1 tunti 43 minuuttia

Ohjaaja Gene Stupnitskyn edellinen elokuva Good Boys kertoi murrosikäisten poikien seksuaalisesta heräämisestä hauskasti ja ymmärtäväisesti. Uusi elokuva No Hard Feelings on kertomus kolmikymppisestä, elämässään paikalleen jämähtäneestä naisesta, joka suostuu rahapulassaan tapailemaan rikkaiden ”helikopterivanhempien” 19-vuotiasta poikaa.

Uberia työkseen ajavalla Maddiella (Jennifer Lawrence) on selviä ongelmia sitoutumisen ja elämänhallinnan kanssa. Kun kämppä on lähdössä alta ja toimeentulo uhkaa loppua kokonaan, hän vastaa Beckerin pariskunnan (Matthew Broderick ja Laura Benanti) autonmyynti-ilmoitukseen, jossa nämä lupaavat auton ilmaiseksi sille nuorelle naiselle, joka suostuu tapailemaan heidän opiskelijaikäistä poikaansa Percyä (Andrew Bart Feldman). Percy on sulkeutunut ja arka, vanhempiensa talutusnuorassa elämänsä elänyt kelpo nuorukainen.

Elokuvan alkupuolella huumoria revitään siitä, ettei Percylle kerrota hänen vanhempiensa ja Maddien välisestä sopimuksesta. Kantava teema on nuoren miehen ja nuoreksi itsensä mieltävän naisen erilaisuus hyvässä ja pahassa. Feldman on pienikokoinen ja ikäistäänkin nuoremman näköinen, varsin toisenlainen vastanäyttelijä kuin uhkealla ja pitkällä Lawrencella yleensä on. Elämässään varsin eri tilanteissa olevat ja ihmisinä erilaiset Percy ja Maddie alkavat pikkuhiljaa ymmärtää toisiaan.

Kasarihenkisyydestään huolimatta No Hard Feelings ei ole tyypillinen entisaikojen räävitön nuorisokomedia tai ”seksikomedia”. Niihin verrattuna tämän elokuvan huumori on vakavampaa ja syvällisempää, mutta ennen kaikkea No Hard Feelingsissä on vilpittömyyttä ja aitoutta.

 
1tahtea
1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 1,85:1, 1080 p
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: pieleen menneitä ottoja, kaksi dokumenttia


  dvd