Blu-ray-arvostelu: Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa (2023)

a

ASTÉRIX & OBÉLIX: L'EMPIRE DU MILIEU
Ranska 2023

Ohjaus: Guillaume Canet
Käsikirjoitus: Guillaume Canet, Philippe Mechelen, Julien Hervé, ym.
Tuotanto: Jérôme Seydoux, Yohan Baîada, Alain Attal
Pääosissa: Guillaume Canet, Gilles Lellouche

1 tunti 50 minuuttia

Ranskalainen sarjakuvasankarikaksikko Asterix ja Obelix seikkailivat vuosina 1999–2012 neljässä live action -elokuvassa, joissa Astérixin roolissa nähtiin kolme eri näyttelijää, mutta Obelixia näytteli jokaisella kerralla Gérard Depardieu. Sarjan toinen osa on yksi Ranskan kaikkien aikojen katsotuimmista elokuvista, mutta kolmas ja neljäs osa eivät saaneet edes yhteenlaskettuna yhtä suurta yleisöä. Kun samaan aikaan elokuvien taso laski kuin lehmän häntä ja Depardieu sekoili yksityiselämässään, niin ei ihme, että loppu tuli.

Uusi alku koittaa Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa -elokuvalla, joka on 65 miljoonan euron budjetillaan yksi kaikkien aikojen kalleimmista eurooppalaisista tuotannoista. Jättiläisbudjetti ei juurikaan näy lopputuloksessa, vaan elokuvan visuaalinen ilme kokonaisuudessaan samoin kuin visuaaliset tehosteetkin näyttävät kotikutoisilta.

Guillaume Canet tunnetaan muun muassa mainiosta jännäristään Ei sanaakaan (2006). Tällä kertaa hän on hypännyt Asterixin maailmaan sekä ohjaajana että nimiroolin näyttelijänä. Obelixina nähdään Gilles Lellouche, tuttu mies monista komedioista.

Jos mahdollista, uuden Asterix ja Obelix -elokuvan käsikirjoitus on vielä aiempiakin elokuvia hatarammalla pohjalla. Kiinan keisarin tytär pakenee kotimaastaan vallankaappausta yrittävän prinssin kynsistä. Asterix ja Obelix apunaan prinsessa palaa Kiinaan tehdäkseen lopun prinssin aikeista. Myös Julius Caesar (Vincent Cassel) on pelissä mukana.

Yllätyksiä tai kovin hyvää huumoria on turha odottaa, mutta tarkoituksellinen lapsellisuus ja tietynlainen vanhanaikaisuus viehättävät. Sen enempää tarjottavaa tällä elokuvalla ei olekaan. Teatterilevityksessä surkeasti mennyt Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa päättänee näiden hahmojen live action -seikkailut pitkäksi aikaa.


1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: MisLabel / Booky.fi
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1 (ranska, suomi)
Tekstitys: suomi
Ikäraja: 7
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd