Blu-ray-arvostelu: The Machinen (2023) eteen on nähty vaivaa, mutta hauska se ei ole

a

THE MACHINE
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Peter Atencio
Käsikirjoitus: Kevin Biegel, Scott Landes
Tuotanto: Peter Atencio, Bert Kreischer, ym.
Pääosissa: Bert Kreischer, Mark Hamill

1 tunti 53 minuuttia

Yhdysvaltalaisen stand up -koomikko Bert Kreischerin ensiesiintyminen valkokankaalla tapahtui tämänvuotisessa The Machinessa. Elokuvan pohjana on Kreischerin omien nuoruuskokemuksien innoittama stand up -numero, joten kovin vakaalla pohjalla elokuva ei ole. Juttua on tietysti väritetty enemmän kuin tarpeeksi

Kreischer näyttelee keski-ikäistä itseään, joka joutuu vastuuseen nuoruudessaan Venäjällä tekemästä kellovarkaudesta. Mafian tullessa kyselemään kellon perään Kreischer lähtee isänsä (Mark Hamill) kanssa Venäjälle etsimään aikarautaa. Siellä toisilleen naljailevat isä ja poika joutuvat monenlaisiin seikkailuihin.

Kreischer ei osaa näytellä, eikä hänessä ole ilmeisiä koomikonlahjojakaan, mutta sehän ei ole mitenkään poikkeuksellista nykypäivän yhdysvaltalaisten koomikoiden kohdalla. Mark Hamill on sitäkin paremmassa vedossa. Hänkään ei voi pelastaa elokuvan vitsejä, joista yksikään ei toimi.

The Machine on positiiivinen yllätys sen toteutuksen kannalta: tämän eteen on aidosti nähty vaivaa, on aitoa road movien ja seikkailun tuntua, joskin kaikki etenee hyvin selkeästi kohtauksittain vailla saumatonta yhtenäisyyttä. Elokuvaa on kuvattu aidoissa lokaatioissa, mutta hurjimmat "stuntit" on korvattu kehnoilla CGI-kuvilla.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,35:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).