Blu-ray-arvostelu: Infinity Pool (2022) on makaaberi kertomus omastatunnosta

a

INFINITY POOL
Kanada, Kroatia, Unkari 2023

Ohjaus: Brandon Cronenberg
Käsikirjoitus: Brandon Cronenberg
Tuotanto: Karen Harnisch, Andrew Cividino, ym.
Pääosissa: Alexander Skarsgård, Mia Goth

1 tunti 58 minuuttia

Brandon Cronenbergin ohjaama ja käsikirjoittama Infinity Pool on mustan huumorin värittämä kertomus lomaparatiisista, josta tulee Jamesin (Alexander Skarsgård). James on tyhjätaskuinen, yhden haukutun ja huonosti myyneen romaanin julkaissut kirjailija, joka on nainut kustantajan rikkaan tyttären (Cleopatra Coleman) ja elää tämän rahoilla. Pariskunta viettää lomaansa saarivaltiossa, jossa rikkaat turistit on eristetty ympäröivästä paikallisväestöstä. Kun James ja Em tutustuvat saarella lomailevaan toiseen pariskuntaan (Mia Goth ja Jalil Lespert), he huomaavat kauhukseen syyn aitojen ja muurien olemassaoloon. Harmiton ja luvaton autoreissu muurien ulkopuolella sijaitsevalle rannalle saa Jamesin elämän raiteiltaan, mutta ehkä samalla tuo sille merkityksen.

Cronenberg on saanut elokuvansa pääosiin kaksi vastaavista rooleista jo entuudestaan tuttua näyttelijää, Skarsgårdin ja Gothin, jotka ovat jälleen hyvässä vedossa pystyynkuolleena kirjailijana ja sekopäisenä femme fatalena. Infinity Pool on makaaberi, hauska, verinen ja shokeeraavuuteen pyrkivä kertomus siitä, miten valta turmelee ja minkälaiseksi hillittykin ihminen muuttu, kun teoilla ei enää ole mitään seuraamuksia.

Mukana on runsaasti alastomuutta ja seksiä – enemmänkin välähdyksinä elokuvan erittäin nopeatempoisissa, osin vain yhden ruudun mittaisista otoksista kasatuissa montaaseissa – sekä tarkoituksellisen yli vedettyä väkivaltaa, joten K18-ikäraja ei sinänsä ihmetytä. Elokuvan suurimmat visuaaliset ansiot ovatkin nimenomaan sen montaaseissa, vaikka kuvauskin on kelvollista. (Tosin muutamat liki täysin mustiksi tarkoitetut kuvat ovat harmaita).


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 1,78:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 18
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).