Blu-ray-arvostelu: Jonain päivänä tämä kaikki on sinun (2023) eli sukupolvenvaihdos ruotsalaisittain

a

EN DAG KOMMER ALLT DET HÄR BLI DITT
Ruotsi 2023

Ohjaus: Andreas Öhman
Käsikirjoitus: Andreas Öhman
Tuotanto: Eliza Jones, Markus Waltå, Gila Bergqvist Ulfung
Pääosissa: Karin Franz Körlof, Mattias Fransson, Emil Almén

1 tunti 45 minuuttia

Andreas Öhmanin ohjaama ja käsikirjoittama ruotsalainen draamakomedia Jonain päivänä tämä kaikki on sinun kertoo kolmikymppisestä Lisasta, joka palaa kaupungista synnyinpitäjäänsä vain pakon sanelemana. Nyt on pakko, koska ikääntyvät vanhemmat haluavat kaikki kolme lastaan kylään ja keskustelemaan metsäomistusten tulevaisuudesta.

Lisa (Karin Franz Körlof) on eräänlaista identiteettikriisiä elävää, itseään yhä etsivä keski-ikäinen teini, joka ei turhia mieti tekojensa seurauksia. Itsensä sanomalehtiin humoristisia sarjakuvia piirtämällä elättävä Lisa kohtaa kotiin palattuaan vanhat traumansa ja huomaa ehkä sittenkin kaipaavansa takaisin kotipitäjäänsä.

Ilmeisesti ainakin jossain määrin omaelämäkerrallinen elokuva on kliseinen ja laskelmoitu. Kiinnostavuutta lisää se, että päähenkilö on nainen, vaikka roolihahmo on kuin miehelle kirjoitettu. Lisan mielikuvitusta on havainnollistettu animoiduilla mielikuvitushahmoilla, jotka nekin tuovat vaihtelua muuten turhankin tuttuun ja turvalliseen kertomukseen ja kerrontaan. Teemoiltaan elokuva on merkityksellinen Suomessakin ja Ruotsin maaseudun kuvaus sinänsä viehättää etenkin, kun tänä päivänä ei pahemmin suomalaista maaseutua valkokankailla nähdä.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 7
Levyjä: 1


Lisämateriaali: tekstittämätön ohjaaja-käsikirjoittajan ja tuottajan kommenttiraita


  dvd