Blu-ray-arvostelu: Bloodissa (2023) juodaan verta ja kaikki on kulunutta

a

BLOOD
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Brad Anderson
Käsikirjoitus: Will Honley
Tuotanto: Gary Levinsohn, Billy Hines, ym.
Pääosissa: Michelle Monaghan, Skeet Ulrich

1 tunti 43 minuuttia

Uransa alkupuolella muutaman onnistuneen elokuvan ohjannut Brad Anderson lähentelee kuuttakymmentä ikävuotta ja paras terä on ollut jo kauan poissa. Blood on siitä hyvä osoitus.

Michelle Monaghan näyttelee kahden lapsen äitiä, jonka avioliitto on juuri päättynyt hänen alkoholisminsa ja miehen pettämisen seurauksena. Muutto uuteen kotiin, vanhaan omakotitaloon, ja tutustuminen selvänä omiin lapsiin käy voimille, mutta sitten metsän pahat voimat muuttavat naisen pojan vampyyriksi. Sairaanhoitajana työskentelevä äiti joutuu kahden vaiheille: antaako »luonnon» tehdä tehtävänsä vai auttaako poikaansa saamaan ihmisverta juodakseen.

Paljon televisioon ohjanneen Brad Andersonin ohjausjälki muistuttaa Bloodissakin televisiokerrontaa ja-estetiikka. Hän on näemmä jäänyt vähän ajastaan jälkeen, sillä Bloodissa viljeltävä hutera käsivarakuvaus on jo tyylinä onneksi alkanut väistyä. Budjetti on ollut pieni ja CGI-tehosteet ovat sen mukaisia – miksihän niitä on ylipäätään käytetty tällaisessa elokuvassa, jossa maskeeraus olisi tuottanut paljon paremman lopputuloksen. Suurin ongelma on tälläkin kertaa käsikirjoitus, jossa on pelkkiä kliseitä vailla mitään omaa tai kiinnostavaa.


1tahtea


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd