Blu-ray-arvostelu: Cocaine Bearissa (2023) karhu vetää kokkelia ja murhaa puoli pitäjää

a

COCAINE BEAR
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Elizabeth Banks
Käsikirjoitus: Jimmy Warden
Tuotanto: Elizabeth Banks, Phil Lord, Christopher Miller, ym.
Pääosissa: Keri Russell, O'Shea Jackson Jr., Alden Ehrenreich, Ray Liotta

1 tunti 35 minuuttia

Vuonna 1985 entinen poliisi salakuljetti ohjaamallaan pienkoneella kokaiinia Kolumbiasta Yhdysvaltoihin. Hän tiputti lastin pienissä erissä pitkin matkaa, ennen kuin hyppäsi koneesta laskuvarjo selässään. Varjo ei kuitenkaan auennut, joten yhden pitkän pudotuksen ja todennäköisesti melkoisen huudon jälkeen Yhdysvalloissa oli yksi huumekauppias vähemmän. Pian laskuista sai poistaa myös yhden karhun, joka sattui löytämään koneesta tiputetun kokaiinipaketin, veti sitten överit ja kuoli.

Nämä tapahtuvat ovat innoittaneet käsikirjoittaja Jimmy Wardenia kynäilemään Cocaine Bearin, jolla ei ole ensimmäisen kohtauksen jälkeen mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Näyttelijä Elizabeth Banksin kolmas ohjaustyö kertoo kokaiinipäissään riehaantuvasta karhusta, joka alkaa murhata kansallispuistossa liikkuvia ihmisiä. Turvassa eivät ole lapset, näiden äidit (Keri Russell), metsänvartija (Margo Martindale), huumelähetystä noutamaan saapuvat kiltit rikolliset (Alden Ehrenreich ja O’Shea Jackson Jr.) eikä edes näitä seuraava huumepoliisi (Isiah Whitlock Jr.).

Cocaine Bearin tekijät ovat pyrkineet samanlaiseen äärimmäisyyksiin menevään kreisihuumoriin kuin mitä on esimerkiksi elokuvissa Tucker & Dale vs. Evil (2011) ja Shaun of the Dead (2004). Melkein uskottavat tilanteet karkaavat käsistä yllättäen ja luvassa on julmia ja raakoja kuolemia. Vähäisistä aineksista kasatussa elokuvassa on joukko rooleihinsa mainiosti sopivia näyttelijöitä, miellyttävän nopea rytmi ja kepeä tunnelma. Otollisessa mielentilassa tämä on kelpoa viihdettä.

Kuulemma valtaosa elokuvan pienestä budjetista meni tietokoneella luotuun karhuun. Kuitenkin CGI-karhu on vielä huonompi kuin mitä mies karhupuvussa olisi ollut.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Universal Pictures
Kuvasuhde: 2:39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 7.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd