Blu-ray-arvostelu: Sikailua ja kuluneita vitsejä Perinnönkärkkyjissä (2022)

a

THE ESTATE
Yhdysvallat 2022

Ohjaus: Dean Craig
Käsikirjoitus: Dean Craig
Tuotanto: Alison Benson, Sarah Jessica Parker, ym.
Pääosissa: Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner

1 tunti 36 minuuttia

Frank Ozin ohjaaman mainion brittikomedian Arvoituksia arkussa (2007) käsikirjoittaneen Dean Craigin ohjaama ja kirjoittama Perinnonkärkkyjät on perinteinen sikailukomedia, joka elää kliseistä ja kuluneista vitseistä, mutta toisinaan onnistuu naurattamaan kelpojen näyttelijöiden ansiosta.

Toni Collette ja Anna Faris näyttelevät siskoksia Maceyta ja Savannaa, joiden pyörittämä kahvila on menossa nurin eikä rahatilanteeseen tunnu löytyvän mitään pelastusta. Sitten he saavat tietää tätinsä Hildan (Kathleen Turner) tekevän kuolemaa kartanossaan. Hilda on ilkeä ja huonokäytöksinen akka, jota siskosten äiti syystäkin vihaa, mutta hänellä on rahaa. Macey ja Savanna päättävät matkustaa tätinsä luo pitämään tästä huolta elämän viimeisinä päivinä ja mielistelemään tätä niin, että täti testamenttaisi kaiken heille. Mutta perille päästyään Macey ja Savanna saavat huomata kahden serkkunsa (Rosemarie DeWitt, David Duchovny) keksineen saman idean. Miehensä kanssa (Ron Livingston) kanssa Hilda-tätiä paapova Beatrice-serkku on jo etulyöntiasemassa.

Perinnön tavoittelussa serkukset turvautuvat toinen toistaan ilkeämpiin ja vastenmielisempiin keinoihin. Valtaosa elokuvasta ja sen huumorista liittyy seksiin tavalla tai toisella. Sikailussaan Perinnönkärkkyjät ei häviä kahden vuosikymmenen takaisille komedioille. Vitsit ovat vanhoja ja kuluneita, mutta kokeneet komedianäyttelijät pelastavat paljon.

Kuvalliselta toteutukseltaan Perinnönkärkkyjät ei ole oikeastaan minkäännäköinen elokuva, mutta on se rosoisuutensa ansiosta sentään vähän raikkaampi ja enemmän aidossa elämässä kiinni kuin tyypilliset yhdysvaltalaiset komediat.


1tahtea1tahtea


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: MisLabel / Booky.fi
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, tanska, norja
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd