4K UHD -arvostelu: Kolmas Ant-Man-elokuva on huumoritonta liukuhihnatavaraa

a

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Peyton Reed
Käsikirjoitus: Jeff Loveness
Tuotanto: Kevin Feige, Stephen Broussard
Pääosissa: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer

2 tuntia 5 minuuttia

Peyton Reedin ohjaamat Ant-Man (2015) ja Ant-Man and the Wasp (2018) erottuvat Marvelin sarjakuvafilmatisointien tasapaksusta liukuhihnatuotannosta huumorillaan. Paul Ruddin näyttelemä kiltti varas sai käsiinsä puvun, jonka avulla hän pystyi kutistamaan itsensä muurahaisen kokoiseksi. Siitä seurasi hauskaa ja lapsellista, mittasuhteista ammentavaa huumoria.

Kolmannessa osassa Ant-Man and the Quantumania on hylätty kaikki se, mikä teki kahdesta ensimmäisestä elokuvasta katsomisen arvoisia: aito maailma ja huumori. Kolmas osa sijoittuu lähes yksinomaan siihen maailmaan, josta Janet (Michelle Pfeiffer) kakkososassa pelastettiin. Parituntinen elokuva tuntuu loputtoman pitkältä loppukohtaukselta elokuvaan, jota ei koskaan tehty. Ilmeisesti kolmas osa on tehty vain siksi, että siinä voidaan esitellä Marvelin elokuvasarjan uusi päähenkilö, Jonathan Majorsin näyttelemä Kang.

Kuvalliselta toteutukseltaan Ant-Man and the Quantumania on samaa elokuvasta toiseen toistuvaa persoonatonta ja mielikuvituksetonta massaa kuin muutkin Marvel-elokuvat. Digitaalisena kuvatussa elokuvassa ei ole raetta lainkaan, ja 4K UHD -tallenne päihittääkin tavallisen Blu-ray-tallenteen lähinnä vain HDR:n syvempien värien ansiosta.


1tahtea1tahtea


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Disney
Kuvasuhde: 2:39:1, 2160 p, HDR, 24 fps
Ääni: Dolby Atmos 7.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 12
Levyjä: 2 (UHD + BD)


Lisämateriaali: Blu-raylla kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja kaksi dokumenttia, 4K:lla ei mitään.


  dvd