Blu-ray-arvostelu: Missing (2023) on edeltäjänsä häpeilemätöntä toistoa

a

MISSING
Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Will Merrick, Nick Johnson
Käsikirjoitus: Will Merrick, Nick Johnson, Sev Ohanian, Aneesh Chaganty
Tuotanto: Natalie Qasabian, Sev Ohanian, Aneesh Chaganty
Pääosissa: Storm Reid, Joaquin De Almeida, Ken Leung

1 tunti 50 minuuttia

Kokonaan tietokoneen ruudulla tapahtuvan Searchingin (2018) itsenäinen jatko-osa Missing (2023) toistaa ensimmäisen osan ideaa surutta keksimättä mitään uutta ja olematta likimainkaan niin jännittävä kuin edeltäjänsä.

Tällä kertaa päähenkilönä ei ole kadonnutta tytärtään etsivä isä vaan kadonnutta äitiään etsivä tytär. Teini-ikäisen Junen (Storm Reid) äiti lähtee uuden miesystävänsä kanssa Kolumbiaan lomamatkalle, mutta pariskunta katoaa jäljettömiin hotellistaan. Rahattomana kotonaan tietokoneen ja puhelimen ääressä istuva June yrittää diginatiivin keinoin selvittää äitinsä sijainnin ja kohtalon.

Searchingin tapaan Missing tapahtuu kokonaan tietokoneen tai puhelimen ruudulla, mutta tällä kertaa elokuvassa nähdään videomateriaalia myös ”koko ruudun tilassa” sekä hyvin epäuskottavaa valvontakamerakuvaa ja -ääntä. Edeltäjänsä tapaan Missing pitää otteessaan nopean kerrontansa ansiosta, ja keskeisessä roolissa nähtävä Joaquim de Almeida tuo elokuvaan lahjakkaan näyttelijän panoksensa ja ripauksen aitoutta.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 1,78:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1, DD 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: poistettuja kohtauksia, "easter egg", dokumentteja ja kommenttiraita.


  dvd