4K UHD -arvostelu: Operation Fortune: Ruse de Guerre (2022) tuntuu taas yhdeltä Guy Ritchien välityöltä

a

OPERATION FORTUNE
Iso-Britannia, Yhdysvallat 2023

Ohjaus: Guy Ritchie
Käsikirjoitus: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Tuotanto: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Bill Block
Pääosissa: Jason Statham, Hugh Grant, Josh Hartnett

1 tunti 54 minuuttia

Operation Fortune: Ruse de Guerre on brittiohjaaja Guy Ritchien ensimmäinen kahdesta tämänvuotisesta elokuvasta. Temaattisesti ja tyylillisesti se on jatkoa hänen tutulle linjalleen ja eritoten edelliselle elokuvalleen The Gentlemenille (2020), toisin sanoen kyseessä on keskikokoisella budjetilla toteutettu komediallinen veijarielokuva.

Jo vuonna 2020 kuvattu elokuva joutui odottamattomiin ongelmiin Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainaan, sillä osa Operation Fortunen roistoista on nimenomaan ukrainalaisia. Elokuva jäi hyllylle vuodeksi ja joutui Isossa-Britanniassa suoraan suoratoistolevitykseen, mutta pyöri valkokankailla muun muassa Suomessa.

Jason Statham näyttelee brittiläistä vakoojaa, joka saa tehtäväkseen soluttautua maailman rikkaimpien sotarikollisten ja asekauppiaiden seuraan ja hankkia haltuunsa ukrainalaisten roistojen varastama laite, jonka avulla on mahdollista tunkeutua asejärjestelmiin. Apunaan hänellä on Aubrey Plazan näyttelemä pikkutuhmuuksien lipsauttelija ja Josh Hartnettin näyttelemä toimintaelokuvien tähti, joka on värvätty mukaan, jotta vakoojat pääsisivät aseita ostavan miljardöörin (Hugh Grant) lähipiiriin. 

Grantin vähän turhankin hyvin näyttelemä limanuljaska on Operation Fortunen parasta antia. Muut päänäyttelijät eivät saa paperinohuista roolihahmoistaan mitään erikoista irti. Samaa voi sanoa Guy Ritchien kädenjäljestä: Operation Fortune on vähän toisella kädellä ohjatun välityön tuntuinen juttu. Tosin sama tunne on ollut viime vuosina monissa Ritchien elokuvissa.

4K-tallenteessa ei ole moitittavaa, mutta formaatti ei pääse oikeuksiinsa tällaisissa digitaalisena kuvatuissa elokuvissa, joissa ei ole edes keinotekoista raetta.

1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 2:39:1, 2160 p, HDR, Dolby Vision, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 2.0
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: historioitsija Eric Laxin kommenttiraita, A Natural-Born World-Shaker: Making Cool Hand Luke -dokumentti


  dvd