Mestari Cheng (2019)

mestarichengbd MESTARI CHENG
Suomi, Kiina, Iso-Britannia 2019

Ohjaus:
Mika Kaurismäki
Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki, Hannu Oravisto, Sami Keski-Vähälä
Tuotanto: Mika Kaurismäki / Marianna Films Oy
Pääosissa: Chu Pak Hong, Anna-Maija Tuokko

1 tunti 57 minuuttia

Mestari Chengissä kiinalaismies (Chu Pak Hong) saapuu poikansa kanssa pieneen lappilaiskylään etsien kiinalaista tuttavaansa. Paikalliset eivät ymmärrä, mitä tai ketä mies oikein etsii, mutta kuihtuvan kylän ainoassa ruokalassa on tilausta ruoanlaittotaitoiselle ihmiselle. Cheng jää auttamaan baarinpitäjää (Anna-Maija Tuokko) ja keittelemään erilaisia liemiään.

Pian paikalliset ovat jonoksi asti odottamassa päivän ruokalistaa. Siinä ohessa Cheng rakastuu suomalaisiin miehiin pettyneeseen työnantajaansa ja löytää sielunrauhan pohjoisen yksinäisyydestä.

Mika Kaurismäen suomalais-kiinalainen yhteistuotantoelokuva ei pääse kekseliäisyydellä yllättämään, mutta rutiinilla ja pitkällä kokemuksella tehdyn elokuvan katselee mielellään. On Lapin komeita maisemia, saunassa käydään, viinaa juodaan ja Chengin täydellisen länsimaalaistumisen sijaan Cheng tuo mukanaan kiinalaisia tapoja, jotka suomalaiset omaksuvat. Kiinan kaltaisen maan kanssa tehtävään yhteistuotantoelokuvaan näyttää pätevän samat säännöt kuin aikanaan Neuvostoliiton kanssa tehtyihin elokuviin.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla