The Name of the Game (2018, dokumentti)

thenameofthegamedvd

THE NAME OF THE GAME
Suomi 2018

Ohjaus: Paul J. Vogel, Jarno Elonen
Käsikirjoitus: Paul J. Vogel, Jarno Elonen, Heikki Kareranta
Tuotanto: Paul J. Vogel, Jirka Silander / New Dawn Oy

1 tunti 33 minuuttia

Ilmiselvästi suuresta materiaalimäärästä kasaan leikattu The Name of the Game kertoo helsinkiläisestä videopelejä tuottavasta Housemarque Oy:stä vuosina 2015–2016, jolloin yhtiöllä oli raju laskusuhdanne menossa ja uusi peli tekeillä. Pelin päätekijäryhmässä on kolme Suomessa työskentelevää heppua (joista vain yksi on suomalainen) ja yhdysvaltalainen pelisuunnittelija Eugene Jarvis, joka oli 1980-luvulla huippuja alallaan. Näistä syistä elokuvassa puhutaan vain englantia.

Paul J. Vogelin ja Jarno Elosen yhdessä ohjaama The Name of the Game jää yllätyksettömäksi ja kerronta hieman tasapaksuksi. Mutta tällaisen kuvamateriaalimäärän leikkaaminen eheäksi kokonaisuudeksi on kuitenkin vaativampi tehtävä kokeneemmillekin tekijöille, eivätkä ilman Elokuvasäätiön tukea työskennelleet Vogel ja Elonen huonoa elokuvaa ole tehneet. Erityisesti he ovat onnistuneet kuvatessaan päähenkilöittensä keskinäistä yhteistyötä ja dynamiikkaa. Rauhallinen, miellyttävä ja vaikkapa Anttilan kuvaston mannekiiniksikin kelpaava Harry nousee keskeisimpään rooliin, koska hän on nelikon kiinnostavin tyyppi.

The Name of the Game antaa myös hyvän kuvan siitä, kuinka pelituotantokin on työtä, työtä ja työtä. Elokuva tuo mieleen Antti Haasen Monsterimies-dokumentin sikäli, että molemmat kuvaavat aiemmin menestyneitten viihdealan tekijöiden alamäkeä ja ”viimeistä” mahdollisuutta onnistua: Lordin uuden levyn ja kiertueen oli menestyttävä konkurssin välttämiseksi, ja sama pätee Housemarquen uuteen peliin.

Elokuvan kuvasuhde on 2:1, mikä on melko harvinaista suomalaisessa elokuvassa ylipäätään ja varsinkin dokumenttien puolella.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Kommenttiraita sekä jostakin syystä omalla levyllään dokumentti musiikinteosta (5 min), musiikkivideo (5 min), traileri (1 min) sekä poistettuja kohtauksia (10 min).

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Black Lion Pictures / VLMedia
Tekstitys: suomi, englanti
Ääni: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0
Kuva: 2,00:1
Levyjä: 2

su

Julkaisupäivä 7.6.2019

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla