Pieni pala jumalaa (1999, tv-sarja)

pienipalajumalaadvd

PIENI PALA JUMALAA
Suomi 1999

Ohjaus: Peter Lindholm
Käsikirjoitus: Peter Lindholm
Tuotanto: Anna-Maija Eräkangas / Yleisradio Oy
Pääosissa: Marjaana Maijala, Kari Väänänen, Tom Pöysti

3 tuntia 27 minuuttia (4 jaksoa)

Peter Lindholmin ohjaama ja käsikirjoittama Pieni pala jumalaa on yksi harvoista hyvin aikaa kestäneistä 1990-luvun kotimaisista tv-tuotannoista. Neliosainen sarja seuraa itä-Helsingin ”ongelmakaupunginosassa” pappisuraansa aloittavaa Lilliä (mainio Marjaana Maijala), joka kohtaa työssään vanhanaikaisia kollegoita, sukupuoleen perustuvaa syrjintää, työpaikkakiusaamista sekä vaikeita asiakkaita alkoholi-, huume- ym. ongelmineen, mutta hyviäkin ihmisiä.

Uravalinnastaan ilmeisen epävarma nuori pappi tutustuu myös samassa kaupunginosassa työskentelevään kuvanveistäjään (Kari Väänänen), joka on ensivaikutelman perusteella Lillin täydellinen vastakohta. Tom Pöysti tekee hyvän roolin kirkkoherrana, joka on omanlaisensa Salpakari ja samanaikaisesti sekä Lillin tärkein tuki että suurin vastustaja.

pienipalajumalaa1still
Lilli (Marjaana Maijala) ja hänen veljensä (Ville Virtanen)

Lindholm on ahtanut sarjaansa paljon sosiaalipornoa, mutta lopputulos on silti (ja osittain juuri siksi) kiinnostava. Vielä suurempi syy teoksen toimivuuteen on Lindholmin ohjauksessa: Pieni pala jumalaa erottuu aikansa kotimaisista tv-tuotannoista elokuvallisuudellaan. Lindholm ja kuvaaja Raimo Heikkonen ovat nähneet yhtä paljon vaivaa kuin pitkän elokuvan eteen, eikä Pieni pala jumalaa siinäkään mielessä edusta mitään kellokorttityöskentelyä. Ylen 1990-luvun tuotannoksi Pieni pala jumalaa on poikkeuksellisen raikas teos, jonka viihdyttävyys ei ole yksistään sen suomalaisuudesta kiinni.

 

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Yle / VLMedia
Tekstitys: suomi
Ääni: Dolby Digital 2.0
Kuva: 1,78:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla